Menu
RSS

Antalya Döşemealtı'nda 'Sürü Yönetimi Elemanı' Kursu Açıldı

Antalya Döşemealtı'nda 'Sürü Yönetimi Elemanı' Kursu Açıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, istihdamın korunmasına ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü kapsamında başlatılan

'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' projesi yürütülüyor. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odaları ve Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri İl Birliklerinin katkısıyla yürütülen proje kapsamında Döşemealtı ilçesinde 'Sürü Yönetimi Elemanı' kursu açıldı.

Kursiyerlere koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, uygun koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hâkim olma, sağım hijyeni ve teknolojileri konularında bilgi veriliyor.

Kurslar için en az ilkokul mezunu, çalışmayan ve sigortası olmayan (çiftçi sigortası hariç), hayvansal üretimin içinde, yaş sınırı aranmadan tüm kadın erkek çiftçiler başvurabiliyor.

'Sürü Yönetimi Elemanı' sertifikasına sahip çiftçilere, çeşitli program ve projelerden yararlanmada öncelik tanınıyor.

'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' projesi kapsamında yıl içinde Döşemealtı'nın yanı sıra Kepez, Manavgat, Korkuteli, Kaş, İbradı ve Gündoğmuş ilçelerinde 10 kurs açılacak. 225 çiftçinin sertifika alması hedefleniyor.

Eğitimlere katılmak isteyen çiftçilerin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor.

yukarı çık
0
Paylaşım