Menu
RSS

Alanya’daki Lisede Yanlış Anlaşılan Hassasiyet

Alanya’daki Lisede Yanlış Anlaşılan Hassasiyet

Antalya’nın Alanya İlçesi'nde şehit polis memuru Coşkun Nazilli'nin fotoğrafını buruşturup çöpe attığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan İngilizce öğretmeni İ.A., jandarmada verdiği ifadede, "Öğrencilerim şehit olduğu için duygularıma hakim olamıyorum. Bu nedenle fotoğrafları kaldırdım" dedi.

Alanya'ya bağlı Okurcalar Mahallesi'ndeki Berat- Hayriye Cömertoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde bir sınıfın panosuna öğrenciler tarafından, geçen mart ayında Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde şehit olan Özel Harekat polisi Coşkun Nazilli'nin fotoğrafı asıldı.

İngilizce öğretmeni İ.A., bu sınıfta derse girerken iddiaya göre panodaki fotoğrafı "Burada ne işi var" diyerek buruşturup çöpe attı.

Buna karşı çıkan öğrencilerle tartışan öğretmen İ.A., "Madem çok istiyorsunuz gidin evinize asın" dediği öne sürülürken, olayı öğrenen veliler okul yönetimini arayarak öğretmen hakkında şikayetçi oldu.

Fotoğraflardan Rahatsızlık Duymadım

Şikayetler üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü'nün olayla ilgili soruşturma başlatırken, jandarma İ.A.'nın ifadesine başvurdu.

Hakkında iddiaları reddeden İ.A., dersliklerdeki panolarda geçen eğitim- öğretim yılından bu yana şehit fotoğrafları asılı olduğunu, fotoğraflardan şimdiye kadar bir rahatsızlık duymadığını söyledi.

İ.A., İfadesinde Şunları Kaydetti:

"Böyle bir rahatsızlık duymuş olsaydım daha önce fotoğrafları yırtıp atardım. Ancak 04 Ekim'de derse girerken duygularımı bastıramayarak panodaki asılı 2 fotoğrafı aldım, üst üste koydum.

Fotoğrafları tam katlayacağım sırada M.D. adlı öğrencim gördü ve 'Hocam fotoğrafları alabilir miyim' diye sordu. Ben de 'İstiyorsan eve götürebilirsin yavrum' diyerek henüz katlamadığım fotoğrafı kendisine verdim.

Ders arasında fotoğrafları yine panoya asmış. Bu fotoğrafları almamın nedeni öğrencilerimin şehit olmasıdır. Duyduğum hassasiyettir. 2015 yılında Siirt'te ve 2 gün önce de başka bir öğrencim vatani görevini yaparken Şırnak'ta şehit oldu.

Şehit fotoğraflarını görünce duygularıma hakim olamıyorum. Derse konsantre olmadığım için fotoğrafları 15 Temmuz şehitlerini anmak için kurulan panoya asmak için aldım."

yukarı çık
0
Paylaşım