Menu
RSS

Vali Karaloğlu, Gaziler Günü'nü Kutladı

Vali Karaloğlu, Gaziler Günü'nü Kutladı

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, "Gazilerimizin büyük bir cesaret örneği göstererek nail oldukları bu şerefi, milletçe, büyük bir coşkuyla paylaşıyoruz" dedi.

Vali Münir Karaloğlu, yayımladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı 'Gazi' unvanı verilişinin 95. yıldönümü olduğunu hatırlattı.

Bugünün, kahraman gazilerin şeref günü olduğunu mesajında belirten Vali Karaloğlu, gazilerin büyük bir cesaret örneği göstererek nail oldukları bu şerefi, milletçe, büyük bir coşkuyla paylaştıklarını kaydetti.

Vali Karaloğlu, mesajında şunlara yer verdi:

"Şüphesiz biz, şehitleri ve gazileri çok olan bir milletiz. 18 Mart Şehitler Günü, 19 Eylül Gaziler Günü ve milletçe yazdığımız ve hafızalarımızda hala taze olan 15 Temmuz Destanı bunun en bariz göstergesi.

Binlerce yıllık tarihi boyunca istiklalinden taviz vermeyen aziz milletimiz, şanlı tarihimiz boyunca olduğu gibi, 15 Temmuz'da bir kere daha, 'Ölürsem şehit, yaşarsam gazi olurum' inancını kuşanmış, 'Ya istiklal, ya ölüm' diyerek meydanlara koşmuş, bir kere daha istiklâline ve istikbâline sahip çıkmıştır.

1071'den günümüze, yaklaşık bin yıldır nefes aldığımız bu topraklar bizlere, hiç şüphesiz, şehit ve gazilerimizin bir emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak boynumuzun borcu.

Bu topraklar uğruna canlarını feda eden şehit ve gazilerimiz de, sonsuza kadar başımızın tacı. Kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum."

yukarı çık
0
Paylaşım