Menu
RSS

Turnuvanın Galibi AKD

Turnuvanın Galibi AKD

Antalya’da Alevi dernekleri ve birçok yöre dernekleri tarafından 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Yılmaz ve Gülhan Elmascan çiftinin anısına düzenlenen ‘Sevgi ve Barış Futbol Turnuvası’nın şampiyonu Alevi Kültür Dernekleri oldu.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şubesi ve Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi üyeleri tarafından, Alevi Yolu Kültür Araştırma ve Dayanışma Derneği, Korkuteli Büyükköy Yarencik Derneği ve birçok yöre derneklerinin katılımıyla 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Yılmaz ve Gülhan Elmascan çiftinin anısına Nisan ayında ‘Sevgi ve Barış Futbol Turnuvası’ başlatılmıştı.

Selim Ay Tesisleri’nde oynanan ve 16 takımın katıldığı turnuvanın final maçına Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi ve Amasya Merzifon Kayadüzü Derneği kaldı. Geçtiğimiz hafta sonu oynanan final maçında Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi, Amasya Merzifon Kayadüzü Derneği’ni 4-1 yenerek birinci oldu.

Turnuvalara Devam Edeceğiz

Maçın sonunda düzenlenen ödül törenine Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Akdeniz Bölge Sorumlusu Güngör Perçin ve 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Gülhan Elmascan’ın amcası Metin Can da katıldı.

Turnuvanın sonunda Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi birinci olurken, Amasya Merzifon Kayadüzü Derneği ikinci, Gaziantep Yavuzeliler Derneği ise üçüncü oldu.

İlk 3’e girenlere kupa, katılan diğer derneklere ise plaket verildi. Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şube Başkanı Hasan Kaya, katılan bütün derneklere teşekkür ederek, futbol turnuvasını geleneksel olarak her sene devam ettireceklerini söyledi.

Mazlumun Yanındayız

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şube Başkanı Adnan Arslan da, böyle önemli bir turnuvaya destek veren başta bütün gençlere ve dernek yöneticilerine teşekkür etti. Arslan, “Bizim örgütsel yapımız ve insani görevimiz mazlumun yanında, zalimin karşısında olmaktır.

Her zaman değerlerimize sahip çıkıp, yitirdiğimiz canlarımızı bir nebze de olsa gönlümüzde yaşatmak ve yâd etmektir. Centilmence bir müsabaka olmuştur. Tüm gençlerimizi tekrar tebrik ediyorum. Canlarımız da nur içinde yatsınlar. Onları hiç bir zaman unutmayacağız” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Akdeniz Bölge Sorumlusu Güngör Perçin ise, Turnuvanın 10 Ekim 2015 yılında ölen kişilerin adlarının yaşatılması açısından çok önemli olduğunun altını çizerek, katkı sunan derneklere de teşekkür etti.

yukarı çık
0
Paylaşım