Menu
RSS

Memur Sen Konfederasyon Başkanı Ali Yalçın Toplu Sözleşme Sürecini Antalya’da Anlattı

Memur Sen Konfederasyon Başkanı Ali Yalçın Toplu Sözleşme Sürecini Antalya’da Anlattı

Memur Sen Konfederasyon Başkanı Ali Yalçın, Antalya’da bir dizi ziyaretlerde bulunurken Toplu Sözleşme görüşmeleri nedeniyle gelemediği Manavgat’a da geçerek geçmiş olsun dileklerinde bulunurken yardımlarla ilgili sürece destek verdiklerini açıkladı.

Memur Sen Konfederasyon Başkanı Ali Yalçın’a Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, Eğitim Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran havalimanında karşıladı. Ali Yalçın ve beraberindeki heyet Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan,

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Manavgat Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün yanısıra Aksu’da bulunan Uçak Bakım Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Yalçın ardından Eğitim Bir-Sen Antalya şubesi Divan kuruluna katılarak Toplu sözleşme süreci ve kazanımlar ile ilgili bilgiler aktardı.

İklim Krizine Dikkat Çekti

Manavgat ilçesindeki Cumhuriyetin en büyük yangınına Toplu Sözleşme görüşmeleri nedeniyle gelemediklerini aktaran Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen’in orman yangınları yaşanan bölgelerde mağdur olan vatandaşlar için

yardımda bulunduğunu hatırlatırken iklim krizine dikkat çekti ve bu tür afetlerin artacağını söyleyerek iklim krizine karşı bilinçli olunması gerektiğini söyledi.

Aksu Uçak Lisesini Ziyaret Etti

Yangın bölgesinin ardından Antalya Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Yalçın burada okul yönetimi ve öğretmenlerle bir araya geldi. Türkiye’nin özellikle savunma sanayinde havacılık alanında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu ifade eden Yalçın,

meslek liselerinin önemine vurgu yaptı. Burada öğretmenlerle görüşen Yalçın, eğitim çalışanlarının beklenti ve sorunlarını dinledi.

En Geniş Kapsamlı Toplu Sözleşme

Antalya ziyareti kapsamında teşkilat ile bir araya gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Şube Başkanları ve Eğitim Bir-Sen teşkilatıyla gerçekleştirilen toplantılarda konuştu.

6.Dönem Toplu Sözleşme sonuçlarının ele alındığı toplantılarda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, kapsam itibariyle en geniş toplu sözleşmeyi gerçekleştirdiklerini ifade ederek hizmet kollarındaki kazanımlarla birlikte memur maaşlarında %40’a varan artış sağlandığını vurguladı.

Toplu Sözleşme ikramiyesinin yükseltilmesi, 3600 dahil tüm ek göstergelerin ve sözleşmeli istihdam konusunun çalışılmasına yönelik kararın alınmasıyla 6. Dönem Toplu Sözleşme’nin reformist bir toplu sözleşme olduğunu belirten Yalçın, “Sendikacılığın kıymetini arttıran

toplu sözleşme ikramiyesiyle birlikte örgütlülük önem kazandı. İşçi toplu sözleşmelerinde olduğu gibi dayanışma aidatı gibi sendikacılığın olmazsa olmazı bir konunun da gündeme alınması gerekiyor. Sendikalı kamu görevlilerinin mücadelesinin, emeğinin ve

gayretinin yerini bulması için sendika üyesi olan ile üye olmayan arasında bir ayrımın mutlaka yapılması gerekiyor. Bütün kazanımların, mali ve özlük haklarındaki iyileştirmelerin arkasında sendikalıların mücadelesi varken dayanışma aidatı olmadığı için ‘Sendika ne işe yarıyor?’

gibi cümleler çok rahat kurulabiliyor. Sendikanın ne işe yaradığı dayanışma aidatının devreye konulduğunda ortaya çıkacak. Sendikalıların verdiği mücadele ve gösterdiği emeklerin hakkı için dayanışma aidatı konusunu da ısrarla gündeme getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Birçok Hizmet Kolunda İyileştirme Yapıldı

Toplu Sözleşmede oransal zamdaki iyileştirmenin yanı sıra hizmet kollarında önemli kazanımların olduğunun altını çizen Yalçın, “Örneğin sınıf öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenlerine aylık ortalama 211 TL, rehber öğretmenlerine 132 TL, özel eğitim öğretmenlerine aylık 317 TL,

sağlıkta hekim dışı personele 270 ile 420 TL arasında bir iyileştirme söz konusu. Yine MTA personelinde 180, KOSGEB personeline 150, imamlarda 90 TL gibi rakamsal iyileştirmeler mevcut. Ayrıca üniversite idari personelinin tayin hakkı yoktu.

Bunu masaya getirdik ve süreci olumlu şekilde tamamladık. Gençlik ve Spor Bakanlığı personeline her müsabaka için ilave ücret olacak şekilde toplam 248 TL’ye varacak bir artış sağladık. Acil çağrı merkezlerindeki çalışanlara aylık 179 TL iyileştirme söz konusu.

Hakim ve savcılarla birlikte mesai saatleri dışında mesai yapan personele 236 TL’ye kadar, yurt yönetim memurlarında 89,65 TL aylık iyileştirme, yıllık 1075 TL bir iyileştirme var. Adalet hizmetleri tazminatında artırım yaptırdık. Emniyette ve Milli Savunma Bakanlığı’ndaki

sivil memura fazla çalışma hakkı getirdik. Adliyelerdeki fazla çalışan memura iyileştirmeler getirdik. Cami ve mescitlerde görev yapan din görevlilerine Ramazan ayı boyunca 269 TL, tatil günlerinde çalıştıklarında 202 TL’lik bir iyileştirme var.

Sözleşmeli statüsündeki orman muhafaza memurları için 180 TL, Orman Genel Müdürlüğü’nde araç kullanan personele aylık 125 TL iyileştirme söz konusu. Atatürk Orman Çiftliği, Karayolları Genel Müdürlüğü, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü gibi birçok hizmet kolunda çeşitli iyileştirmeler var.

Bu anlamda bakıldığında toplu sözleşmenin sadece hizmet kolunda yapılan iyileştirmelerin bütçeye maliyeti yıllık 7 milyar lirayı buluyor” şeklinde konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım