Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Manavgat Ulualan İçin Yeniden Ayakta

Manavgat Ulualan İçin Yeniden Ayakta

Kültür ve Turizm Bakanlığı, mahkemelerin iptal kararlarına rağmen Manavgat Ulualan’la ilgili yeniden golf alanlarının bulunduğu yeni bir plan yaptı.

Manavgat Belediyesi öncülüğünde bir araya gelen STK’lar Ulualan’ı Koruma Platformu’nu yeniden oluşturdu

STK’lar Yeniden Biraraya Geldi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, daha önce Manavgat halkının topladığı 100 bin imzalı dilekçe, mahkeme kararları ve halkın hassasiyetlerine rağmen kentin geleceğinin yattığı Manavgat Ulualan Bölgesi’nde yeni bir planlama yaparak 3’ü konaklamalı, 4 adet golf alanı kullanımına yeniden tahsis etti.

Manavgat Belediyesi öncülüğünde sivil toplum örgütleri ve meslek odaları toplantı yaparak Ulualan’ı Koruma Platformu’nu yeniden oluşturdu. Platform Yürütme Kurulu’nu acilen oluşturan Ulualan’ı Koruma Platformu, çalışma planı dahilinde bakanlığın yaptığı plana itiraz etmek için harekete geçme kararı aldı.

Sosyal Medyadan Duyurdu

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, toplantı sonrasında sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca; Ulualan Bölgemizde, bölgesel tüm ihtiyaçlar ve halkımızın talepleri gözetilmeden, mahkeme kararına aykırı bir şekilde, 3 tanesi konaklamalı,

1 tanesi konaklamasız olmak üzere 4 ayrı parça halinde sadece "GOLF ALANI" kullanımlarına tahsis edilecek şekilde Resen Yeniden Bir Planlama Yapılmıştır. Konu ile ilgili olarak, Manavgat Belediyemizde, tüm STK’lar ve meslek odaları ile istişare toplantısı yapılmış,

alınan karar neticesinde ULUALAN’I KORUMA PLATFORMU yeniden kurulmuştur. Manavgat kentinin ve halkımızın taleplerini yansıtmayan, Ulualan’ı 4 ayrı golf yatırımcısına tahsis edecek şekilde tüm kentten ve halkımızın kullanımından koparan bu planlamaya karşı olduğumuzu,

halka rağmen böyle bir projenin hayata geçirilemeyeceğini, kamu yararına aykırı yapılan bu planlamanın iptali için, Manavgat Belediyesi olarak, tüm STK’lar ve meslek odalarından oluşan, "Ulualan’ı Koruma Platformu" ile birlikte her türlü mücadelenin ve hukuki süreçlerin öncüsü ve

takipçisi olacağımızı halkımızın bilgisine sunarız. Kamuoyuna Saygılarımızla” açıklamasını yaptı.

Başkan Sözen Açıklama Yaptı

Sivil Toplum Örgütleri temsilcileriyle Side ek Hizmet Binası’nda bir araya gelen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kenti 12 ay canlı kılacak, çocukların geleceğinin yattığı Ulualan Bölgesinde yapılan yeni planlamanın son derece yanlış olduğunu dile getirdi.

Başkan Sözen, “Ulualan Bölgesi acele etmeden, kentin dinamiklerinin yorumları doğrultusunda planlanması gerektiğini vurguladık. Biz sabırla buranın planlanmasını beklerken hatırlayın

30.11 2018’de Turizm Bakanlığı bölgeyi 1000’lik ve 5000lik ölçeğinde planladı. Açılan davalar ve Antalya Mimarlar Odasının davası sonucunda bu planlar iptal edildi. Daha sonra bakanlık 2022 de Çevre ve Şehircilik bakanlığı 100 bin ölçekli plan yaptı tekrar golf otelleri statüsünde tekrar planladı.

Biz buna da itiraz ettik. Gerekli görüşmeleri yaptık. Bunun neticesinde Ama 2 hafta önce buranın tekrar turizm alanına dönüştürülmesi ki buna yönelik mahkeme kararı vardı. Çevre şehircilik, mahkeme kararını uygulamadan uzun süre beklemede kaldı Turizm Bakanlığının baskısıyla 15 gün önce

bu planı turizm alanı olarak değiştirdi ve onadı. Daha sonra ilginçtir bu iki hafta sürecinde turizm bakanlığı bütün unsurlarını harekete geçirerek alelacele iki hafta içinde tekrar plan çalışması yapıp bize askıya çıkarılmak üzere yolladı. Şu anda biz yarın planı askıya çıkarma mecburiyetimiz var.

Yeni planda değişen hiçbir şey yok. Oradaki iddiamız şuydu. Halka ait günübirlik alanlar olsun, parseller arasında denize inişler olsun, orası aktivite alanı olsun. Orada belediyenin de özel proje alanı bulunuyor. Buranın da dahil edilerek, orada sağlık turizmi yapılabilsin, spor aktiviteleri olsun istedik.

Ama Maalesef 3 tane 750’şer dönüm konaklamalı, 1 tanesi 550 dönüm konaklamasız, 4 parseli 3000 dönüm alanı 4 kişiye tahsis etme yönünde ısrarcı oldular. Bugün bize askıya çıkarın dedikleri planla birebir aynı. Hiçbir farkı yok eskisinden. Sadece kıyı bandına kullanım alanı koymuşlar.

İlginçtir plan notlarıyla garantiye alınmış, tahsis gerçekleştiği takdirde burası alana tahsis edilir demişler. Göstermelik bir halka ait kullanım alanıdır. Bu plan neticeye gittiği takdirde duruş koyamadığımız takdirde Manavgat geleceği kararacaktır. Orada 800 dönüm çamlık alan var.

Buranın da tamamı kesilerek golf alanı olması öngörülüyor. Bir yangın geçirdik. Yangında en büyük eksiğimiz teknik araç gereçti. Uçakların olması gerekliydi. Bu acıyla ne kadar elzem olduğunu gördük. Ormana ait olan Havaalanının da kaldırıldığını görüyoruz. Bu alelacele süre kafamızda soru işaretlerini oluşturuyor.

İlgili mahkeme, bu alanın bölgesel tüm ihtiyaçlar ve talepler dikkate alınarak ortak bir akılla bütüncül olarak projelendirilmesi ve planlanması gerektiğini not düşerek bu planı iptal etmiştir. Bu planın kamu menfaatine aykırı olduğu gerekçesiyle planı iptal etmiştir. Şimdi ne değişmiştir de aynı plan önümüze geldi.

Burada siyaset ötesi bir araya geldik. Önemli olan Manavgat’ımızın geleceğidir” dedi.

30 Gün İçinde İtiraz Edilecek

Manavgat Belediye Başkanı’nın bilgilendirmesini dinleyen STK temsilcileri, tek tek söz alarak daha önce Ulualan’ın Manavgat’ın geleceği olduğunda görüş birliğine vararak, “Ulualan’ı Koruma Platformu’nu” yeniden oluşturma kararı aldı. Platformun başkanlığına ise

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seydi Tahsin Güngör getirildi. STK’lar askıya çıkarılan plana 30 gün içinde itiraz edilmesi konusunda görüş birliğine vardı. Platformun önümüzdeki süreçte eylem planını kamuoyu ile paylaşacağı belirtildi.

yukarı çık
0
Paylaşım