Menu
RSS

Manavgat Şarlavuk Deresinde Sona Doğru

Manavgat Şarlavuk Deresinde Sona Doğru

DSİ 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Manavgat Çolaklı Şarlavuk Deresi 1. Kısım Taşkın Koruma işinde sona yaklaşıldı. Sona yaklaşılan çalışmalar hakkında açıklama yapan DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür;

‘’Antalya Manavgat Çolaklı Beldesi Şarlavuk Deresi 1. Kısım işimiz Şarlavuk Deresi, yatak düzenlenmesi membadan mansapta Akdeniz’e kadar olan yaklaşık 3.476 m’lik bölümü ile Antalya-Alanya karayolu altında kalan ve Şarlavuk Deresine km: 2+035,75’de mansaplanan Akburun Deresinin membaya doğru yaklaşık 2.275 m’lik bölümünü içermekte ve Dere yatağı tanzimi, yandere bağlantılarının yapılması, kanal açılması, beton duvar, sedde ve 3 adet menfez imalatlarını kapsamaktadır.

Bu çalışma ile Çolaklı Beldesi, Yavrudoğan Köyü sınırları içerisinde bulunan 634,10 dekarlık sahanın taşkın riskiniz azaltılması hedeflenmiştir.

Manavgat Çolaklı Şarlavuk Deresi 1. Kısım Taşkın Koruması işinin fiziki gerçekleşme seviyesi %95 olup, 2016 yılı içerisinde iş tamamlanacaktır. Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.’ dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım