Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Manavgat Belediyesi’nden Farkındalık Yaratan 3 Aralık Etkinliği

Manavgat Belediyesi’nden Farkındalık Yaratan 3 Aralık Etkinliği

Manavgat Belediyesi Ilıca Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi’nde uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir etkinlik düzenledi.

Engelsiz öğrencilerin etkinliğine, Manavgat Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, başkan yardımcısı Mustafa Ceylan, birim müdürleri, eğitmen kadrosu, veliler ve kent halkı da katıldı. Farkındalık oluşturmak için yapılan etkinlikte engelsiz bireyler, Türk kültürünü anlatan sahneleri canlandırdı.

Öğrenciler, köyde hamur yoğurup ekmek açan kadınları, köy kahvesini, temsili kına gecesini, temsili asker eğlencesini ve yağlı pehlivan güreşleri muhteşem bir performans göstererek izleyicilere aktardı.

Engelsiz öğrenciler, Türk kültürünün oyun havaları olan zeybek, teke yöresi, horon ve halayı da büyük bir keyifle oynadı. Ilıca Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinin kendi bestesi olan “UMUT” adlı şarkıyı seslendirmeleri ise dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Sözen; Sevgi Bütün Engelleri Aşar

En büyük engelin sevgisizlik olduğunu belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, her zaman özel bireylerin yanlarında olduklarını dile getirdi. Başkan Şükrü Sözen, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle farkındalık etkinliğini gerçekleştiren tüm engelsiz dostlarımızı yürekten kutluyorum.

Onların başarılarından büyük gurur duyuyoruz. Engelin her zaman kalplerde ve zihinlerde olduğuna inandık. Özel dostlarımızın günlük yaşama dahil olmasını ve toplum içerisinde yer almasını oldukça önemsiyoruz.

Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde ki çalışma arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. En büyük çabayı gösterin engelsiz dostlarımız ve ailelerinin emeği karşısında saygıyla eğiliyorum” dedi.

Etkinlik sonunda öğrencilerin ellerinde “KADINA ŞİDDETE HAYIR” “BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ” ve “BİZ BİRİZ BERABERİZ” yazılı pankartlarla çıkması ise tam not aldı.

yukarı çık
0
Paylaşım