Menu
RSS

LÖSEV’den Sessiz İsyan Çağrısı: Beach Parkta, 26 Eylül Pazar Günü, Saat: 15:00

LÖSEV’den Sessiz İsyan Çağrısı: Beach Parkta, 26 Eylül Pazar Günü, Saat: 15:00

Uluslararası Çocukluk Çağı Kanseri Farkındalık Ayı’nda LÖSEV, Türkiye genelinde gerçekleştirmeyi planladığı “Sessiz Etkinlik” ile dünyada her 3 dakikada 1 çocuğun kanser tanısı alıp %80’ninden fazlasının

tedavi olamadığına dikkat çekiyor ve herkesi bu isyana ortak olmak üzere etkinliğe davet ediyor. 

Dünyada her yıl 0-19 yaş aralığında ki 400.000’den fazla çocuk ve ergen, Türkiye’de ise her yıl 8.000’den fazla çocuk kanser tanısı alıyor. Pandemi sırasında bile, çocukluk çağı kanserleri, dünyadaki çocuklar için hastalık kaynaklı ölümlerin bir numaralı nedeni olmaya devam ediyor.

LÖSEV, kendini çocukluk çağı kanseri ile mücadeleye adamış uluslararası birçok savunucu ve köklü örgüt ile birlikte, Çocukluk Çağı Kanseri Farkındalık Ayı olarak belirlenmiş olan Eylül ayında 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştireceği “Sessiz Etkinlik” ile önemli bir farkındalığa imza atıyor.

Yetişkinler için ortalama kanser teşhis yaşının 66, çocuklar için ortalama tanı yaşının ise 6 olduğunu vurgulayan LÖSEV, değişen ve artık bir sorundan çok kriz haline gelen iklim olaylarının ise kanser vakalarının artmasına büyük etki ettiğini belirtiyor.

Kanser ve çevre bilincinin bir bütün olduğunu vurgulayan LÖSEV yetkilileri 26 Eylül Pazar günü Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Eskişehir, Kayseri ve Samsun olmak üzere Türkiye genelinde 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştireceği

“Sessiz Etkinlik” ile daha sağlıklı bir yaşam alanın önemine, kanserden kurtarılmış sağlıklı bir geleceğe dikkat çekiyor.

Herkese açık olan etkinliğin ANTALYA ayağında yer almak isteyenler

Beach Parkta, 26 Eylül Pazar Günü, Saat: 15:00 katılım göstererek LÖSEV ile sağlıklı yarınlara destek olabilirler.

İletişim: 0242 999 78 08

yukarı çık
0
Paylaşım