Menu
RSS

KESK Antalya: Valiliğin Kararına İtiraz Edildi

KESK Antalya: Valiliğin Kararına İtiraz Edildi

KESK Antalya Şubeler Platformunun 29 Mayıs'ta yapacağı “Laik Eğitim, Laik Yaşam ve İş Güvencemizden Vazgeçmeyeceğiz" mitingi Antalya Valiliğince belirsiz bir tarihe ertelenmişti.

Ertelemenin haksız ve hukuksuz olduğunu ifade eden KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Tertip Komitesi Başkanı Mustafa AYAR valiliğin verdiği karara Bölge İdare Mahkemesinde itiraz etti.

Beraberinde tertip komitesi üyeleriyle Antalya Bölge İdare Mahkemesine gelen Mustafa AYAR " Antalya Valiliği, Antalya emniyetinin isteğiyle “Ülkemizde meydana gelen terör saldırıları ve toplumda oluşan hassasiyet dikkate alındığından provakatif eylem ve olaylar meydana gelebileceği, kamu güvenliği ve düzeni bozula bileceği” bahanesiyle 2911 sayılı yasanın 15. Maddesi çerçevesinde uygun görülmemiştir diyerek eylemimizi erteledi.

Ancak 15. Madde “bir il sınırı içinde aynı günde birden çok toplantı yapılmak istenmesi halinde vali, emrindeki güvenlik kuvvetlerinin ve gerektiğinde yararlanabileceği diğer güçlerin bu toplantıların güvenlik içinde yapılmasını yeterli olmadığı kanısına varırsa, toplantılardan bir kısmını on günü aşmamak üzere bir kez ertelenebilir.

Bu ertelemede müracaat önceliği göz önünde bulundurulur” demektedir. Görüldüğü gibi valiliğin erteleme gerekçesiyle ertelemeye dayanak yapılan madde arasında hiçbir bağ yoktur.

Kaldı ki yasa metninden de anlaşılacağı üzere bahse konu ertelemenin kaç gün süreyle verildiği belirsiz olup bu kapsamda başka hangi etkinlikle çakıştığı ve etkinlikler arasında müracaat sırasının ne olduğu hususları eksik bırakılmıştır. Erteleme kararı tamamen yanlış ve hukuksuzdur" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım