Menu
RSS

Karagöl Yaylası Yolunda Altyapı Çalışması Tamamlandı

Karagöl Yaylası Yolunda Altyapı Çalışması Tamamlandı

Kumluca’ya bağlı Güzören Mahallesi Karagöl yaylasına ulaşımı sağlayan yolda, Belediye tarafından ikinci etap yol yapım çalışmalarında alt yapı çalışmaları sona erdi.

Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, Güzören Mahallesi Karagöl yaylasına ulaşımı sağlayan yolda, ikinci etap yol yapım, genişletme ve altyapı çalışması sona erdi.

Geçtiğimiz yıl yolun yaklaşık üç kilometrelik bölümünde birinci etap çalışması tamamlanan yolun ikinci etap çalışmasında ise yedi kilometrelik yol yapılması hedefleniyor.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Karagöl yaylası yolunda yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Karagöl yaylasının ilçenin yaz aylarında önemli cazibe merkezlerinden biri olduğunu ve vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde kullanıldığını ifade eden Çetinkaya, yaylada yaz aylarında 600’ün üzerinde konut bulunduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yıl yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle yolun bazı bölümlerinde bozulmalar olduğunu ve buna bağlı olarak da, yolun zaman zaman ulaşıma kapandığını ifade eden Çetinkaya, “Geçtiğimiz yıl yolumuzun üç kilometrelik bölümünün alt yapısını yaparak asfaltlamıştık.

Bu yılda yaklaşık yedi kilometrelik bölümünde çalışma yapmayı planladık. Ekiplerimiz yaklaşık bir aydır yolda çalışıyorlar. Şu anda yolun planlanan bölümünde alt yapı çalışması tamamlandı. En kısa sürede asfalt dökümü yapılarak bu yılki planlanan çalışmalarımız tamamlanacak” dedi.

Yolunun sadece Karagöl yaylasına değil, başka mahallelere de alternatif ulaşımı sağladığını anlatan Çetinkaya, çalışmaların Haziran ayı başına tamamlanmasını planladıklarını bildirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım