Menu
RSS

İbradı Belediye Başkanı Küçükkuru’dan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı

İbradı Belediye Başkanı Küçükkuru’dan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı

İbradı Belediye Başkanı Av. Serkan Küçükkuru, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türkiye'de Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Küçükkuru Mesajında; 5 Aralık Günü Dünya'da Kadın Hakları Günü olarak kutlanırken ülkemizde de kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanındığı, Dünya'da kadının adı yokken Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlarımıza temsil hakkını verdiği güzide bir gündür.

Bu yasayla toplumsal yaşamın temel direği olan kadınlarımız, birçok Avrupa ülkesinden çok daha önce, siyasi ve sosyal haklar etmiştir. Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği ilerleme, kadına verdiği değer ve haklarla doğru orantılıdır. Kuşkusuz çağdaş ve demokratik bir toplum için

kadınlarımızın her alanda mutlaka güçlendirilmeleri gerekmektedir.

Kanunun tanınmasından sonra Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, "Bu karar, Türk kadınına sosyal ve siyasi hayatta bütün milletlerin üstünde yer vermiştir. Çarşaf içinde, peçe altında ve kafes arkasındaki Türk kadınını artık tarihlerde aramak lazım gelecektir.

Siyasi hayatta belediye seçimlerinde tecrübesini yapan Türk kadını, bu sefer de milletvekili seçmek ve seçilmek suretiyle haklarının en büyüğünü elde etmiş bulunuyor. Çağdaş memleketlerin birçoğunda kadından esirgenen bu hak, bugün Türk kadınının elindedir ve onu en iyi şekilde kullanacaktır" diyerek, Türk kadınına sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasının yolunu açmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 5 Aralık Dünya Kadın Hakları gününün kadın cinayetlerinin, kadınlara karşı şiddetin, ayrımcılığın son bulmasına vesile olmasını temenni ediyor, tüm kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü en içten dileklerimle kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum'' ifadelerine yer verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım