Menu
RSS

İbradı Belediye Başkanı Küçükkuru: Çanakkale Savaşları’nda Yansıtılan Bu Ruh, Bugün Hepimizin Kılavuzudur

İbradı Belediye Başkanı Küçükkuru: Çanakkale Savaşları’nda Yansıtılan Bu Ruh, Bugün Hepimizin Kılavuzudur

İbradı Belediye Av. Serkan Küçükkuru, Çanakkale Zaferinin 108. yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Küçükkuru mesajında; Milletimizin birlik ve beraberliğini gösteren bu zafer, binlerce şehidin verildiği Çanakkale Savaşları’nda yansıtılan bu ruh, bugün hepimizin kılavuzudur. Tarihe baktığımızda, haksızlığa karşı her zaman dik duran bir milleti görüyoruz. Çanakkale ise bu dik duruşun son yüz yıla damgasını vuran sembolü olmuştur.

Bu nedenle Çanakkale’yi iyi anlamalı ve zihnimizden hiçbir zaman çıkarmamalıyız. Orada hayatlarını hiçe sayan atalarımızı iyi tanımamız, o insanların içindeki cevheri keşfetmemiz gerek. Tarihte büyük bir savaşın cephesi olan Çanakkale, bugün orada hayatını yitiren farklı milletlerden binlerce insanı ile

adeta dünyaya barış mesajları veriyor. Onun için Çanakkale Zaferi’ni sadece geçmişte kalan bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz çağdaş medeniyet yürüyüşümüzün de en önemli ilham kaynağıdır.

Onun içindir ki Çanakkale Zaferi’ni kazandıranların kahramanlığını, cesaretini, vatanını savunmak için verdiği onurlu direnişi iyi algılamak ve bu vatan için nelerin feda edildiğini, ne acılar çekildiğini gelecek kuşaklara anlatmak gerek.

Çanakkale Tarihin değiştiği 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım