Menu
RSS

Girişimcilik Eğitimi ATSO’da Başlıyor

Girişimcilik Eğitimi ATSO’da Başlıyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren ATSO Akademi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğiyle ‘70 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin (UGE) düzenleneceğini açıkladı.

Eğitimlerin 4 ayrı grup olarak gerçekleştirileceğini belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, bu eğitimlerin daha önce ATSO, KOSGEB ve İŞKUR arasındaki Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü çerçevesinde düzenleneceğini ifade etti.

Girişimciliğin Önemine Vurgu

Açıklamasında girişimcilik eğitiminin önemine değinen Başkan Davut Çetin, “Ekonomik kalkınma ve istihdam sorununun çözümü girişimciliğin desteklenmesinden ve girişimci sayısının artmasından geçiyor.

Bu amaçla düzenlediğimiz eğitim ile girişimci adaylarımıza başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişim yapmak için doğru ortam, girişimcilerle yatırımcıların buluşturulması ve uluslararası piyasalarda rekabet konularında bilgi vereceğiz” dedi.

Mülakatlar 2 Haziran’da

‘70 Saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitim’ (UGE) programının 4 grup olacağına da değinen Başkan Davut Çetin, “Eğitim için 2 Haziran tarihinde ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda mülakatları yapılacak.

Bu mülakatlar sonrası eğitimlere katılacak girişimci adaylarının grupları belli olacak. İlk grup 20 ve 30 Haziran, ikinci grup 18 ve 28 Temmuz, üçüncü grup 1 ve 11 Ağustos ve son olarak dördüncü grup 19 ile 29 Eylül tarihleri arasında ki eğitimlerde yer alacak” şeklinde konuştu.

Eğitimi Al Desteği Kap

Eğitimin sonunda yüzde 90 devam şartını sağlayan katılımcılara ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi’ verileceğine de değinen Başkan Davut Çetin, bu belgenin girişimci adaylarının KOSGEB desteğine başvurularında büyük önem taşıdığını söyledi.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi alan katılımcıların, iş planını hazırlamaları ile birlikte KOSGEB tarafından ‘Girişimci Desteği’ alabileceğini ifade eden Davut Çetin, eğitime katılmak isteyenlerin başvurularını bir an önce yapması gerektiğini vurguladı.

Eğitimler Hafta İçinde

Eğitimler hafta içi 09.30 ile 17.30 arasında ATSO Akademi eğitim salonlarında Gülfen Aldırmaz tarafından verilecek.

Eğitim konuları, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirmede yaratıcılık, iş planı kavramı ve öğeleri (pazar araştırma, pazarlama, üretim, yönetim ve finansal planlar), iş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları ile iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar olacak.

yukarı çık
0
Paylaşım