Menu
RSS

DEVA Partisi Antalya’daki İlk Kongresini Konyaaltı’nda Yapıyor

DEVA Partisi Antalya’daki İlk Kongresini Konyaaltı’nda Yapıyor

9 Mart 2020 tarihinde kurularak hızla teşkilatlanmaya başlayan DEVA Partisi’nin Antalya’da kongre heyecanı başladı. Parti’nin Antalya’daki ilk kongresi Şafak Çelik başkanlığındaki Konyaaltı ilçesiyle başlayacak. Partinin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren

 İl Başkanı Süleyman Akıncı, Genel Başkan Ali Babacan’ın 8-9 Nisan tarihlerinde Antalya’da olacağını açıkladı.

1 yıl önce kurularak teşkilatlanma çalışmalarını hızla sürdüren, Antalya İl Başkanlığı’nı Süleyman Akıncı’nın yürüttüğü Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’nin Antalya’da kongre heyecanı başladı.

Partinin ilk kongresi Konyaaltı İlçesi’nden başlayacak. 22 Mart’ta gerçekleştirilecek olan kongre öncesi Konyaaltı İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda hem çalışmalar hem de kongre süreçleriyle ilgili bilgi verildi.

Konyaaltı ilçesinden başlayacak olan ilçe kongrelerini kısa sürede tamamlayarak Haziran ayı başında il kongresini gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydeden DEVA Partisi Antalya İl Başkanı Süleyman Akıncı,

Genel Başkan Ali Babacan’ın 8-9 Nisan tarihlerinde Antalya’ya gelerek Kepez ve Alanya ilçe kongrelerine katılacağını bildirdi. Genel Başkan Babacan’ın Ramazan Bayramı’ndan sonra tekrar Antalya’ya geleceğini belirten Akıncı,

Muratpaşa ilçe kongresinin de Genel Başkan’ın katılımıyla yapılacağını söyledi.

DEVA Partisi’yle Eylül ayında tanıştığını ve İl Yönetimi tarafından kendisiyle birlikte 7 kişinin kurucu heyet olarak seçildiklerini bildiren Konyaaltı İlçe Başkanı Şafak Çelik, ilçede teşkilatlanma çalışmalarına vakit kaybetmeden başladıklarını kaydetti.

7 Şubat’ta Başkan olarak resmen göreve başladığını açıklayan Çelik, 22 Mart’ta ilk kongrelerini gerçekleştireceklerini belirtti.

Parti yönetiminde yüzde 35’e yüzde 65 cinsiyet kotası bulunduğunu bildiren Çelik, “Yüzde 35 kadın yüzde 65 erkek. Bunların içinde yüzde 5 gençlik kotamız var. Partimizde kadın ve gençlere büyük önem veriliyor” dedi.

Parti’nin Antalya’daki ilk kadın ilçe başkanı olduğunu kaydeden Çelik, “Kadınlara ciddi anlamda ilgi ve alaka var. Cesaretlendiriliyor, destekleniyoruz. 25 kişilik bir yönetim kurulu ekibimiz var. Bunların 5’i bayan” açıklamasında bulundu. 

Sosyal sorumluluk projeleriyle ön planda olmak istediklerini belirten Çelik, “Kadın politikalarımızın çok güzel çalışmaları var. Kadınlar olarak sosyal sorumluluk projeleriyle ön planda olmak istiyoruz.

Ev hanımlarının üretimiyle ilgili atölye çalışmalarımız, küçük çocukların ağız ve diş sağlığıyla ilgili başka bir çalışmamız var. Halkımızın acılarına, sıkıntılarına nokta vurmak, herkese dokunmak istiyoruz.

İlçe teşkilatı olarak saha çalışmalarına önem veriyoruz. Teşkilat olarak sosyal sorumluluk projeleriyle ses getirmek istiyoruz. Canla başla çalışıyoruz. 25 kişilik bir yönetim kurulu ekibiyiz.

Yönetimimiz içinde 14 başkanlığımız ve başkanlarımızın yardımcılıkları var. Hepimiz iş bölümü yaptık ve geniş bir alana yayılmış durumdayız” dedi.

Parti olarak hızlı bir çıkış yaptıklarının altını çizen Çelik, “Ülkenin geleceğiyle ilgili güzel proje ve planlarımız var. Ekonomik, hukukun üstünlüğü, eşitlik, özgürlük ve benzeri birçok konuda çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Tatlı bir heyecan içerisinde olduklarını belirterek gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren DEVA Partisi Antalya kurucu İl Başkanı Süleyman Akıncı ise, “İlk ilçe kongremizi Konyaaltı ile gerçekleştireceğiz.

Bütün enerjimizi öncelikle teşkilat çalışmalarımıza verdik. 13 ilçemizde ilçe başkanımız atandı. 3-4 ilçemizde yakın zamanda atanacak. Başkanlarımızın atandığı ilçelerde yasal süreçleri tamamlayıp hemen kongreye gideceğiz.

Konyaaltı ilçemizden bir gün sonra Serik ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz. 8 Nisan’da Kepez, 9 Nisan’da Alanya kongrelerimiz olacak. Bayram’dan sonra da Muratpaşa kongremizi yapacağız.

Haziran ayı başında da il kongremizi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi. DEVA Partisi olarak Antalya’da saha çalışmalarının son hızla devam ettiğini de kaydeden Akıncı, 9 Mart’ta 20 noktada halk buluşması gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Geçtiğimiz hafta birinci yılını tamamlayan DEVA Partisi’nin çok hızlı yol aldığını dile getiren Akıncı, “Tüm Türkiye’de il başkanlarımız atandı. Yaklaşık 52 ilde kongrelerimizi yaptık.

927 ilçenin 500’e yakınında ilçe kongrelerimizi gerçekleştirdik. Teşkilatlanmamızı hızlı bir şekilde sağlıyoruz” diye konuştu.

DEVA Partisi Konyaaltı İlçe Teşkilatı’nın ilk kongresi, 22 Mart 2021 Pazartesi günü saat 14.00’de Konyaaltı Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek

yukarı çık
0
Paylaşım