Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Büro İş Sendikası Üyeleri Antalya SGK’da Bir Günlük İş Bıraktı, Torbaya Taleplerini Doldurdu

Büro İş Sendikası Üyeleri Antalya SGK’da Bir Günlük İş Bıraktı, Torbaya Taleplerini Doldurdu

Büro Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası üyeleri Sosyal Güvenlik Kurumu Antalya İl Müdürlüğü önünde toplanarak iş yükü ve eksik personelle

çok iş yaptırma angaryasını protesti etmek için bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiler. Büro İş Sendikası Genel Başkan Alay Hamzaçebi TBMM’de sık sık çıkartılan ve adı meşhur Torba Yasa çalışmalarına manidar bir gönderme yaparak elindeki torbaya emekçilerin taleplerini doldurttu.

Çelebi tarafından okunan basın açıklamasında “SGK Personeli; yaptığı işin önem ve sorumluluğu gereği çok geniş ve değişken mevzuat içerisinde mali sorumluluğu bulunmaktadır. Doğumdan ölüme, hatta ölüm sonrası dahil 100 milyondan fazla vatandaşımıza hizmet veren SGK personeli,

şuanda eksik personel ile günlük rutin işlerine ek olarak iş yükünü kat kat artıran EYT, sigorta prim yapılandırma gibi vatandaşlarımızın taleplerini yetiştirebilmek ve yine vatandaşlarımızın mağdur olmaması için hafta sonu, sabah akşam demeden özveriyle görevlerini yapmaya devam etmektedir” denildi.

Haberin Videosu:

Sık Sık “SGK Hakkını Arıyor” sloganları ve “Emekçiyiz Haklıyız;” sloganları arasında konuşmasını sürdüren Çelebi şunları söyledi: “Açlık sınırı 11 bine dayanmış, yoksulluk sınırı 30 bini geçmiştir. Antalya’da kiralar 20 bini bulmuş. Diğer Büyükşehirlerin de Antalya’dan aşağı kalır yanı yok. Alman maaş 11 bin 500 civarında.

Asgari ücret seviyesinin biraz üzerinde bir ücretle geçinmeye çalışan personele saatlik net 23 TL mesai ücreti ödenmektedir. Milyonlarca yurttaşımıza Emeklilik, Sigortalılık hizmeti veren SGK personelinin bu sefalet boyutundaki maaş ve mesai ücretleri sigortasını attırmak üzeredir.

Büro-iş Sendikası olarak aylardır hükümeti uyardık, kamuoyunu bilgilendirdik. Birer hafta arayla önce Türkiye’nin başkenti Ankara’dan seslendik duymadılar, şimdi de duyarlar diye Turizmin Başkenti Antalya’dan hükümete sesleniyoruz. Bazıları gibi yan gelip yatarak, üç beş maaş istemiyoruz.

Sadece insanca yaşayabileceğimiz bir ücret istiyoruz.

Haberin Videosu:01

Bizler mağduruz. Bu iş bırakma eylemine mecbur bırakıldık. Hükümet somut adımlar atana kadar eylemlerimiz devam edecektir. Vatandaşlarımızın anlayış göstermesini bekliyoruz.

SGK çalışanlarının mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi için başta üye çoğunluğu olan genel yetkili sendika Büro Memur-Sen ve Türk Büro-Sen olmak üzere SGK'da örgütlü bütün sendikalara seslendik. Hükümetten yana değil, çalışandan yana olun.

SGK çalışanının çığlığını duyun sesine ses, derdine derman olun. Gelin siz de iş bırakma eylemine destek verin. Birlikte mücadele edelim, kazanan SGK çalışanı olsun dedik. Maalesef bu çağrımıza olumlu cevap vermediler, çalışanın sesi olmadılar, alana inmediler, yalana başvurdular.

Bu zor zamanda yanlarında olmayan sendikaların tutumlarını SGK çalışanlarının takdirine bırakıyoruz. Eminiz gereğini de yapacaklardır.

SGK çalışanlarının taleplerini bu kez Turizmin Başkenti Antalya'dan hükümetin duyup gereğini yapması için Başkent Ankara'ya daha gür sesle haykırıyoruz.

* SGK Personeli için;

*SGK Tazminatı verilmesini,

*Mülakatsız Kurum İçi Uzmanlık sınavının açılmasını,

*3600 Ek-Gösterge kapsamına birinci dereceye gelmiş bütün SGK çalışanlarının alınmasını, Ortaöğretim mezunlarının da ek göstergesinin 2200 yapılmasını,

Daha önceleri ödenip 666 sayılı KHK ile kaldırılan yılda iki kez brüt asgari ücret tutarında ödenen ikramiyenin tekrar verilmesini,

Büyükşehirlerde görev yapanlara kira yardımı yapılmasını, büyükşehir farkı verilmesini,

*Mesai saat ücretinin net 100-TL olarak ödenmesini talep ediyoruz.

Türkiye seçim sürecine girmiştir. TBMM seçim tatiline girmeden şu anda birçok yasal düzenlemeyi Torba Kanun ile yapmaktadır. Hükümet torba kalmadı mazereti üretmesin diye torbamızı kendimiz temin ettik. İçerisine taleplerimizi koyduk. Alın size torba, bir torba kanun da SGK çalışanları için çıkarın.

Sandıkta öyle karşımıza gelin”

Eyleme Birleşik Kamu İş Antalya İl Başkanı Sadık Acar, Büro İş Antalya Şube Başkanı Murat Köse’de katılım sağladı.

yukarı çık
0
Paylaşım