Menu
RSS

Batı Antalya MİSİBO’ya Hazırlanıyor

Batı Antalya MİSİBO’ya Hazırlanıyor

Kumluca Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi ve Kumluca Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle, Mimar Sinan Ortaokulu tarafından bu yıl ilk defa “Mimar Sinan Bilim Olimpiyatları” (MİSİBO) gerçekleştirilecek. Kumluca Mimar Sinan Ortaokulu tarafından bu yıl ilk defa düzenlenecek MİSİBO’ya, Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinden öğrenciler katılacak.

Kumluca Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi ve Kumluca Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle, Mimar Sinan Ortaokulu tarafından bu yıl ilk defa “Mimar Sinan Bilim Olimpiyatları” (MİSİBO) öncesi Kumluca Belediyesi’nde değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Mimar Sinan Ortaokulu Müdürü Yasin Çoban ve Milli Eğitim Şube Müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçe olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmaktan dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını, ayrıca eğitim alanında bu gibi büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmanın da ilçenin eğitim alanındaki yetkinliğini gösterdiğini söyledi.

Batı Antalya’da eğitimin merkezinin Kumluca olduğunu ifade eden Çetinkaya, “İlçemiz son yıllarda eğitim alanında büyük yatırımlar almış ve almaya da devam etmektedir. Bu yatırımların karşılığı olarak, bizler eğitim camiamızda eğitimde kalitenin artması için çalışmalar yapmalıyız.

Bunlardan biride belediyemiz, Akdeniz Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğümüz desteğinde, Mimar Sinan Ortaokulumuzun organizesiyle Mimar Sinan Bilim Olimpiyatlarını gerçekleştireceğiz. Bu konuda tüm hazırlıklarımızı tamamladık, herhangi bir sorun olmadan diğer ilçelerimizden gelecek misafir öğrencilerimizin de katılımıyla başarılı bir şekilde organizasyonumuz gerçekleştirmeyi ümit ediyoruz” dedi.

Kumluca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin de, bu yıl ilk defa düzenledikleri Mimar Sinan Bilim Olimpiyatları’na (MİSİBO) Antalya’nın batı ilçeleri Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş’tan ortaokul seviyesindeki öğrencilerin katılacağını söyledi.

2-5 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek Mimar Sinan Bilim Olimpiyatlarında Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. İlham Aliyev, Prof. Dr. Hüseyin Sümbül ve Prof. Dr. Cengiz Sayın’ın öğrencilerle söyleşi yapacaklarını ifade eden Girgin, “Etkinlikteki amacımız öğrencilerimiz için temel bilimlerden matematik ve fen bilimlerine olan ilgilerini arttırmak.

Bu konuda başarılı olacağımız kanaatindeyim. Bizlere bu organizasyonda destek veren Kumluca Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum. İnşallah hem öğrencilerimiz adına, hem de ilçemiz adına güzel faaliyet olacak” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım