Menu
RSS

Antalya Yolundaki Dehşet Kazayla İlgili Flaş Karar

Antalya Yolundaki Dehşet Kazayla İlgili Flaş Karar

Antalya’ya ailesiyle tatile gelirken, kullandığı otomobilin karşı yönden gelen otomobille çarpışması sonucu, Özcan Tabur'un ölümüne yol açan Yunus K., kefaletle serbest bırakıldı.

İstanbul'dan kiraladığı 34 RJ 2562 plakalı otomobille ailesiyle Antalya'ya tatile gelen 21 yaşındaki Yunus K., 7 Temmuz'da yola çıktı. Karacaören Barajı mevkiine geldiklerinde Yunus K.'nın kullandığı otomobil, karşı yönden gelen Özcan Tabur idaresindeki 42 AF 384 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı.

Özcan Tabur'un yaşamını yitirdiği kazada, Yunus K., eşi, 2 yaşındaki oğlu, kayınvalidesi ve baldızı yaralandı. Kaburgaları kırılan Yunus K., tedavisinin ardından tutuklandı.

Hakkında, 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Yunus K.'nın yargılanmasına, Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Yunus K. ve avukatı Halil Bişkin katıldı. Duruşmada ifade veren Yunus K., kaza hakkında bilgi verdi.

İstanbul'dan kiraladığı otomobille tatil için Antalya'ya gitmek için yola çıktıklarını kaydeden Yunus K., olay günü öğle saatlerinde Aksu İlçesi Karaöz mevkiine ulaştıklarını söyledi. Yolun tek gidiş tek geliş şeklinde olduğunu kaydeden Yunus K., ortalama hızının 70-80 kilometre olduğunu belirtti.

Karşı yönden gelen Özcan Tabur'un aniden şerit ihlali yaptığını iddia eden Yunus K., "Şerit ihlali yapan araçtan kaçmak için frene basmaya bile fırsatım olmadı. Sürücü, şerit ihlali yaptığını anlayınca çarpışmayı önlemek için kendi şeridine geçmeye çalıştı ancak çarpışmayı önleyemedi.

Çarpışmanın etkisiyle aracım havalanıp karşı şeride savruldu" dedi. Çevredekilerin yardıma geldiğini belirten Yunus K., "Sürücüyü araçtan çıkarıp yere yatırdılar. Başka bir şey hatırlamıyorum. Karşı tarafın vefat etmesine çok üzüldüm. Varsa yakınlarının tüm zararlarını ödemek ve tahliye olmak istiyorum" dedi.

Kusur Tespiti İçin Dosya Adli Tıp Kuruluna Gönderildi

Sanık avukatı Halil Bişkin de olayda müvekkilinin de kaburgalarının kırıldığını ve yaralandığını söyledi. Bişkin, müvekkilinin cezaevinde tedavi olma ihtiyacının zorlukları nazara alınarak tahliyesini talep etti.

Hayatını kaybeden Özcan Tabur'un yasal mirasçılarına ulaşılıp davayla ilgili tebligat yapılmasına karar veren mahkeme, olaydaki kusurun tespiti için dosyanın Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Kurulu'na gönderilmesine karar verdi. Mahkeme, sanığın da 30 bin lira kefaletle tahliyesine karar verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım