Menu
RSS

Antalya Veteriner Hekimler Odası 23. Olağan Kongresinde T.Murat Karabayoğlu Yeniden Başkan Seçildi

Antalya Veteriner Hekimler Odası 23. Olağan Kongresinde T.Murat Karabayoğlu Yeniden Başkan Seçildi

Antalya Veteriner Hekimler Odası 23. Olağan Genel Kurulu Odanın kendi binasında yapıldı. İki adaylı bir yarışın olduğu kongreye katılım yoğun oldu.

Başkan adaylarından iki dönemdir odanın başkanlığını yapan T.Murat Karabayoğlu 281 oy alırken diğer aday Hasan Balık 222 oy aldı.

Antalya Veteriner Hekimler Odası 23. Olağan Kongresi divanın seçilmesi ile başladı. Burdur Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kazım Üstüner‘in de katıldığı kongrede saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı Okundu.

Kongrede konuşan T. Murat Karabayoğlu: Antalya Veteriner Hekimler Odası, Mesleğin toplum yararına kullanılması, üyelerinin hak ve menfaatlerinin korunması, ülke hayvancılığının geliştirilmesi ve Ülke sorunlarına yasal zeminde demokratik tepkiler konulması gibi görev,

yetki ve sorumlulukları vardır” dedikten sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2018-2020 dönemi Oda Yönetimi olarak bize verilen çalışma süresinin sonuna geldik. Mesleğimizin doğası gereği yoğun temposunun yanında, ailesinden, özel yaşamından zaman çalarak oda çalışmalarında özveriyle görev yapan Yönetim Kurulumuz ve

tüm diğer kurul ve komisyonlarda görev yapan, Meslektaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim.

2 yıllık bu süreçte, Yönetim Kurulu olarak yapılan tüm çalışmalarda, çoğulcu, ortak akılla planlanan ve etkin bir Veteriner Hekimler Odası olmak için özel çaba sarf ettik. Tüm Meslektaşlarımıza eşit uzaklıkta ve adil davranılması konusunda çok titiz hareket ettik bunun yanında da

meslek etiğine aykırı davrananlara karşı yetkilerimizi sonuna kadar kullanmaktan da geri durmadık.

Antalya Veteriner Hekimler odası olarak, biz üzerimize düşeni yapma gayretinde olsak da Ülkenin genel politikalarına baktığımızda mesleğin saygınlığının gün geçtikçe kan kaybı yaşadığını üzülerek görmekteyiz. Pandemiyle mücadele aşamasında dünya genelinde “tek sağlık” uygulamaları hız kazanmış ve

Veteriner Hekimler sağlık çalışanı olarak sahada aktif görev almışlardır. Ülkemizde de virüsü ilk izole edenler Veteriner Hekimler olmasına rağmen, ne yazık ki, mesleki bir kazanımımız olmamıştır.

Bizler sağlıkta şiddet yasasına dahil edemezken tedavide yapılan hatalara cezai yaptırımı uygulayan yasaya dahil edildik. Yani kamuda çalışan Meslektaşlarımızın 2008 yılında elinden alınan yıpranma payı, sağlıkta şiddete gelince sağlık sınıfı olarak görülmeyen Mesleğimiz, cezai uygulamalar söz konusu olunca sağlık sınıf gibi görülmüştür.

Bunun yanında Fakülte sayısının çokluğu, verilen eğitimin kalitesi, üniversiteye giriş sınavında taban puan uygulanmaması, Fakültelerde uzaktan eğitim verilebilir hale dönüştürülmesi ve online eğitim kararı ilk akla gelen sorunlardandır.

Sektörün en önemli problemlerinden birinin çözüm de veteriner ilaçanına karekod uygulaması getirilmesi gerekliliğidir. Şu anda uygulanan ilaç takip sistemi, ilacı değil daha çok Veteriner Hekimi takip eden ve baskı oluşturan bir uygulamadır.

Ayrıca Tarım Bakanlığınca ruhsatlandırılan muayenehane ve polikliniklerin ayrıca belediyeler tarafından da ruhsat alınması zorunluluğunun da önüne geçilmelidir.

Değerli Meslektaşlarım, bunar gibi daha onlarca sorunla uğrasan Mesleğimizin, bunlara kafa yoran, çözüm yolları arayan ve haklarımızı korumak için elinden gelen yapan, meslek örgütümüze yani odamıza sahip çıkmak bugünün en temel gerekliliğidir.

Biz, taşın altına elini koymaya hazır, Mesleğini seven ve bu yolda zamanını, eforunu mesaisini harcamaya gönüllü ekibimizle, bu işe tekrar talibiz.

 Genel Kurulumuza katılarak bizi onurlandıran, Mesleğimize ve odamıza sahip çıkan üyelerimize teşekkür ediyor, bu genel kurulun Mesleğimize, Antalya’ya ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”

Diğer Aday Hasan Balık ise konuşmasında şunları söyledi:

“Kurumlardan kurullardan önce mesleğimiz ve meslektaşlarımız gelir. Hepimiz buraya geldiysek bir çatı altında toplanabildiysek, boğazımızdan bir parça ekmek geçtiyse mesleğimiz sayesinde olduğunu unutmamak gerekir. Şimdi sıra meslekten aldığımızı mesleğe vermek,

mesleği daha ileri noktalara getirmek gerektiğine inanıyoruz. Hızla büyüyen bir meslek gurubu olarak çağa ayak uydurmak en öncelikli hedef olmalıdır. Veteriner mesleği çalıştığı alana göre ayırmamak, ötekileştirmemek üzere çıktığımız bu ideal uğurda bu hareketin lokomotifi genç meslektaşlarım olacaktır.

Ben burada sadece kende adıma değil ellerini sıktığımız yüzlerce veteriner hekim meslektaşım adına konuşurken Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün 'Şayet bir gün çaresiz kalırsanız bir kurtarıcı aramayın kurtarıcı kendiniz olun'’ ilkesini aklımızdan çıkarmadık.

Yönetim kadroları oluştururken çalıştığı alanın sorunlarını aktarabilecek, çözüm noktasında irade sergileyebilecek bir yapı oluşturduk. Özellikle belirtmek isterim ki hiç kimseye ne temsilcilik ne de herhangi yer de yöneticilik sözü verilmedi.

Antalya gibi bir şehirde bu kadrolara talip olmak yetmez bu göreve talip olurken gerekli tecrübe ve zamanında olması gerektiğine inandığımız için 3 ekimden itibaren odamızı yönetecek olan ekip arkadaşlarımın bu konuda çalışmaları hazırdır.

Tüm bunlar göz önüne alındığında mücadele ruhu yüksek ve Atatürk ilke ve inkılaplarına inanmış yol arkadaşlarımın üstesinden gelemeyeceği bir sorun olmadığına inanıyorum.

İnsanoğlu başa çıkamadığı her derdin sebebini "felek" olarak adlandırmıştır. Kimisi feleğe boyun eğmiş kimisi de ona inat acısını bal eylemiştir. Acısı bal eyleyenlere selam olsun”

Yapılan oylama saat 17.00 de sonuçlandı ve 19.00 da sandıklar açıldı. Sonuçta 281 oy alan T. Murat Karabayoğlu Antalya Veteriner Hekimleri Oda Başkanlığına yeniden seçildi. Böylece başkanlıkta üçüncü dönemine girdi.

yukarı çık
0
Paylaşım