Menu
RSS

Antalya TKP: Muratpaşa Belediyesi İşçileri Yalnız Değildir!

Antalya TKP: Muratpaşa Belediyesi İşçileri Yalnız Değildir!

Türkiye Komünist Partisi Antalya İl Örgütü, Muratpaşa Belediyesi’nde işçilerin DİSK’ten zor ve işten kovma tehdidi ile başka sendikaya üye olmaya zorlanma iddiasına sert tepki gösterdi.

TKP Antalya İl Örgütü yaptığı açıklamada:

”Muratpaşa Belediyesi, belediye bünyesinde çalışan ve DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’na üye olan işçileri tehdit yoluyla üyesi bulundukları sendikadan istifa etmeye ve Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası’na üye olmaya zorlamaktadır.

Üyesi bulundukları sendikadan istifa etmek istemeyen işçiler işten çıkarılmakla tehdit ediliyor, sürgüne gönderiliyor, zorla e-devlet şifreleri alınarak sendikadan istifa işlemleri rızaları dışında gerçekleştiriliyor.

Sendikalı olmak ve örgütlenmek işçi sınıfının yasal hakkıdır, engellenemez. Genel-İş üyesi işçilerin istifaya zorlanmasına derhal son verilmeli, işçiler diledikleri sendikaya üye olmalıdırlar.

Bu süreçte sürgüne gönderilmiş olan (yerleri değiştirilen) bütün işçiler görev yerlerine geri dönmelidirler.

Üyesi oldukları sendikadan istifa etmek istemedikleri için hakları ödenmeden işten çıkarılan işçiler derhal işlerine geri alınmalıdır.

Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı, sendikalı oldukları gerekçesiyle baskıya uğrayan işçilerle dayanışmamızı ilan ediyoruz.

Muratpaşa Belediyesi işçileri yalnız değildir!"

yukarı çık
0
Paylaşım