Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya Ticaret Platformu’nun Konuğu Emir Hepoğlu

Antalya Ticaret Platformu’nun Konuğu Emir Hepoğlu

Antalya Ticaret Platformu (ATİP) Derneği’nin ‘ATİP Buluşmaları Etkinliği’nin bu haftaki konuğu turizm yazarı Emir Hepoğlu oldu. ve ‘Otel Faresi’ kitabının yazarı Hepoğlu

ATİP üyelerine turizmin sorunları ve geleceği hakkında bir sunum yaptı.

Kısa bir süre önce kurulmasına rağmen Antalya’nın en etkin STK’ları arasında yeralan Antalya Ticaret Platformu Derneği (ATİP), periyodik etkinliklerine dün bir yenisini daha ekledi. ATİP Buluşmaları başlığı altında Antalya Su Hotel’de gerçekleştirilen etkinliğin konuğu ise ‘Otel Faresi’ kitabının yazarı olan turizm yazarı Emir Hepoğlu’ydu.

Kahvaltılı toplantının açılışında konuşan ATİP yönetim Kurulu Başkanı Muhteşem Kabasakal, ‘Güçlü Ticaret İçin, Güçlü İşbirliği’ sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, ATİP’in kuruluş sürecini ve gelinen noktayı anlattı. Sivil toplum kuruluşlarının kentin kimliği olduğuna dikkat çeken Kabasakal,

kent kimliğinin gelişmesi için dernek üyeleri ile birlikte ciddi bir mesai harcadıklarını belirterek, “ATİP sadece Antalya’dan değil tüm Türkiye’den takip ediliyor. Net bakıldığında neler yapıldığının ve yapabileceğimizi herkes farkında. Dolayısıyla sıradan bir kahvaltı grubu değiliz, güzel işler yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.

Bugünkü toplantımızda da turizmin geleceğini konuşacağız. Antalya’nın göz bebeği sektör turizm konuşacağız” dedi.

Pazar Çeşitliliği Şart

Toplantının konuğu olan yazar Emir Hepoğlu ise turizm yazarı olarak sadece rakamları yazmadığını, mesleğin mutfağından geldiği için sorunlarını da içerden bildiğini ifade etti. Turizmin ekonomik kriz, terör olayları, doğal afetler gibi faktörlerden olumsuz yönde etkilenen bir sektör olduğuna dikkat çeken Hepoğlu,

“Neyse ki Türk turizmcisi bu konularda şerbetli. Mısır’da bir dönem uçak düştü ve hala toparlayamadılar. Ancak Türkiye bir çok kriz deneyimi olduğu için sanırım, krizlerden çok çabuk çıkıyor. Ancak Pazar çeşitliliğine ihtiyacımız var. Savaş çıktığında, ülkeler arası krizleri toparlamak güçleşiyor. Tek Pazar olunca sıkıntı yaşıyoruz.

Bu yüzden olabildiğince çok Pazar bulmamız gerekiyor” diye konuştu. Türk turizminin şu sıralar en büyük sorununun istihdam olduğuna da değinen Hepoğlu, “İstihdam konusunda turizm cazip bir sektör değil. Sebebi ise insanları sezonluk çalıştırmaları. 12 ay boyunca turizmi oturtsaydık bugün bunu konuşuyor olmazdık.

Tatilci, her yıl gittiği tesiste tanıdık yüzleri görmek istiyor. Ne yazık ki Türk turizmi son yıllarda bu avantajını kaybetti” ifadelerini kullandı. Emir Hepoğlu, turizm patronlarının ‘personel tedarik sorunu var’ söylemini de, “Mal tedarik edilir insan istihdam edilir” diyerek eleştirdi ve doğru kullanılması gerektiğini söyledi.

Akrostiş Oyunu Oynadılar

Emir Hepoğlu, Rusya’dan Türkiye’ye turistin getirilmesi ile ilgili olarak ise “Bir uçak şirketinin kuyruk logosunu resmi yollardan değiştirerek sorunu çözdüler” diyerek turizmin bir şekilde krizlerden çıkmanın yolunu bulduğunu vurguladı.

Toplantının sonunda ATİP üyelerine ‘Antalya’ kelimesi kullanılarak akrostiş şiir yazma oyunu oynatıldı. Hepoğlu’nun iki gruba ayırdığı üyeler Antalya’yı konu alan içerikle şiir yazdı. Hepoğlu’nun oynattığı oyun ile üyeler eğlenceli dakikalar geçirdi.  ATİP Başkanı Muhteşem Kabasakal,

Yazar Emir Hepoğlu’na adına yaptıkları fidan bağışının belgesini takdim etti.

yukarı çık
0
Paylaşım