Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya Kadın Platformu: Temelini İstanbul Sözleşmesi’nden Alan 6284'ten Elinizi Çekin!

Antalya Kadın Platformu: Temelini İstanbul Sözleşmesi’nden Alan 6284'ten Elinizi Çekin!

İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece ansızın çekilme kararının alınması sonrası kadın örgütlerinden itirazlar sık sık dile getirildi.

İstanbul Sözleşmesi’nin yanısıra 6284 Sayılı Yasa’nın da kaldırılması çabalarına kadın örgütleri her alanda tepkilerini dile getirdiler. Antalya Kadın Platformu üyeleri Yağmur nedeniyle Attalos Önünde yapacakları basın açıklamasını Eğitim Sen Antalya Şube binasında yaptılar. Antalya Kadın Platformu adına Öykü Ağtaş basın metnini okudu.

Ağtaş konuşmasında “AKP’nin 20 yıllık iktidarı boyunca eğitimden sağlığa, hukuktan doğaya her alanı talan ettiğine şahidiz. Yarattığı karanlığı besleyebilmek için her alanı yozlaştıran iktidar çocukları, kadınları ve LGBTİ+ bireyleri karanlıkta boğmaya çalışmaktan hiçbir zaman geri durmadı.

Bizler yaratılan bu karanlık düzene karşı her zaman yan yana, dayanışma içinde kız kardeşlerimizle alanlardaydık!

Seçim tarihi yaklaştıkça deprem bölgesindeki insanları yalnızlığa terk eden, o molozların altında kendi iktidarının kaldığını gören muktedir, saray rejimini devam ettirebilmek için HÜDA-PAR ve Yeniden Refah Partisi ile masaya oturdu. Seçim pazarlıklarında ise ilk hedefleri kadınların hayatları oldu!

Temelini İstanbul Sözleşmesi’nden alan 6284'ten elinizi çekin!” dedi.

Haberin Videosu:

Sık sık sloganların atıldığı açıklamaya Ağtaş şöyle devam etti: “Kadının aileden bağımsız olarak ele alındığı 6284 sayılı kanun ile şiddet mağduru kadın ve beraberindeki çocuğa barınma hizmetinin sağlanması, hayati tehlikesi var ise koruma altına alınmasının sağlanması,

kadın ve çocuğa geçici maddi yardımlar yapılması, psikolojik, sosyal ve hukuki desteğin sağlanması, kreş desteğinin sağlanması gerekiyor.

Bu kanun ile şiddet mağduru kadın; kimlik bilgilerinin değiştirilmesini, koruma ve bakım altına alınmayı, adres gizliliğini, şiddet uygulayıcısına uzaklaştırma kararını, geçici velayet ve nafaka, geçici maddi yardım, genel sağlık sigortasından yararlanmayı talep edebiliyor.

6284 sayılı kanuna göre koruyucu tedbir kararlarının verilmesi için şiddete ilişkin delil ya da belge aranmıyor, kadının beyanı esas olarak kabul ediliyor.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, Habertürk'te yaptığı açıklamada, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un kaldırılması talebinin yer aldığı listeyi AKP'ye ilettiklerini ve kendilerine 'hiçbir problem yok' yanıtı verildiğini söyledi.

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez. 6284 sayılı Kanun, kadına yönelik şiddetle mücadele için yaptığımız en önemli yasal düzenlemelerden biridir.

Kanunun kabulünden bu yana, uygulamayı da geliştirmek için titizlikle düzenlemelerimizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. Depremde 1000 çocuğun kayıp olduğu söylentilerine dair açıklama yaparken "Önemli bir kısmının sağlık kuruluşlarında olduğunu varsayıyoruz" cümlesini kullanan Bakan Yanık’a soruyoruz:

Siz daha bu toprakların çocuklarına sahip çıkamazken, deprem bölgesindeki çocukların dini yapılara teslim edildiğini kabul ederken, kadınları korumak yerine tecavüzcüleri ve katilleri korurken yaptığınız bu açıklamanın inandırıcı olduğunu mu düşünüyorsunuz?

HÜDA-PAR ve Yeniden Refah'ın hedefindeki tek konunun 6284 olmadığını biliyoruz. Kadınların hareketleri, sözleri dahil tüm yaşamı kendi belirledikleri, sınırlı ve kadın düşmanı din yorumlarına göre kontrol altına almaya çalışan bu yapılarla ittifak yapmak, sadece 6284'e değil, kadınların yaşam hakkına doğrudan bir saldırıdır.

6284'e ve medeni haklara göz dikenlere, anayasal eşitlik ve laiklik ilkesini yok sayanlara, kadınların ve çocukların nafakasına el uzatanlara, ayrımcılık yapanlara, istismarı affedenlere, LGBTİ+’ları yok sayanlara, kadın cinayetlerini görmezden gelenlere tahammülümüz yok!

Ne çocukların ne de kadınların hayatı sizlerin kirli politikalarınıza malzeme olamaz! Buradayız; alanları da mücadeleyi de dayanışmayı da kız kardeşliğimizin gücü ile örmeye devam edeceğiz!

Yaşasın kadın dayanışması!

Yaşasın kadın mücadelesi!”

yukarı çık
0
Paylaşım