Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Antalya Hasta ve Engelliler ile Yakınları Hakları Derneği’nden Ankara Çıkartması!

Antalya Hasta ve Engelliler ile Yakınları Hakları Derneği’nden Ankara Çıkartması!

Hasta ve Engelliler ile Yakınları Hakları Derneği (HEYAD) 3 Aralık Dünya Engelliler gününde, Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir Komutanlığından özel izin alarak Anıtkabirde,

Atatürk Mozalesine Dernek başkanı Hüseyin Ayhan tarafından çelenk sunumu gerçekleştirildi.

45 kişilik grup ile Antalya’dan yola çıkan Hasta ve Engelliler ile Yakın Hakları Derneği (Heyad) Ankara’da ilk durakları TBMM oldu.  Dernek Başkanı Hüseyin Ayhan, engelli haklarını, engellilerin mevzuattaki sorunları hakkında konuştu.

HEYAD, TBMM’de Engelli Haklarını Konuştu!

Hasta ve engelliler ile yakın hakları derneği (HEYAD) 2 Aralık’ta Ankara’ya giden dernek, üye gönüllüleri ilk ziyaret yerleri TBMM oldu.  45 kişilik bir grup ile giden HEYAD, Antalya Milletvekili Rafet Zeybek tarafından karşılandı. Grup, TBMM toplantı salonunda Milletvekillerine yaşadıkları sıkıntı ve sorunları dile getirdi.

Dernek başkanı Hüseyin Ayhan, engellilerin bir gün hatırlanmasını değil, toplumda eşit olmasını istediğini Milletvekillerine iletti. Milletvekillerine sorular soran Ayhan “Engelli ataması neden yapılmıyor? Engellilerin emeklilik hakkı, engellilerin mevzuattaki yaşanan sıkıntıları,

Belediyelerin engellilere yönelik projelerinin eksikliklerini gündeme getirdi”. Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, toplantıdaki sorunlarla birebir ilgileneceğini, elinden geldiğince engellilerin haklarını savunacağını söyledi. Bu konuyu mecliste de gündeme getireceğini ifade etti.

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, İyi Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı HEYAD grubunu TBMM salonunda yemekte eşlik etti. Yemekte dernek başkanı Hüseyin Ayhan Hasan Subaşı’na da engellilerin yaşadığı sıkıntıları iletti.  

TBMM’den sonra CHP genel merkezini ziyaret eden Heyad grubunu Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka karşıladı. Toplantıda engellilerin yaşadıkları sorunları, çözüm önerilerini dinledi. Nazlıaka engelliler için çalışmalar yaptıklarını söyledi.  Kadın kolları olarak bu konuda çalıştıklarını belirtti.

Toplantı esnasında   engelliler için hazırladıkları broşürleri dağıttı. Oradan ayrılan grup Antalya Milletvekili Hasan Subaşı ile Birlikte İyi parti genel merkezine uğradı. Orada İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel tarafından karşılanan grup toplantı salonunda ağırlandı.

Yaşanan sıkıntılar, sorunlar çözüm önerileri sunuldu. Yüksel, parti politikalarında engellilere yönelik yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Engelli taksi projesini yakın zamanda hayata geçireceklerini ifade etti.

“Engellilerin eşit yurttaş olarak benimsenmesini istiyoruz”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle de Anıtkabir’de bir tören düzenleyen HEYAD önce Atanın huzuruna çıktı. Dernek başkanı Hüseyin Ayhan tarafından mozoleye çelenk bırakıldıktan sonra 1 dakika saygı duruşuna geçildi. Daha sonra misakı milli kulesine geçen heyet burada Anıtkabir ziyaret defterini imzalayan

Dernek başkanı Hüseyin Ayhan. “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 aralık dünya engelliler günü nedeniyle huzurundayız. Bize açtığı yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Bu anlamlı günde engellilerin sadece 3 aralıkta değil. Anayasamızın eşitlik ilkesine dayanarak, eşit yurttaş olarak benimsenmesini istiyoruz.

Gücümüzün yetti kadar engelli ve yaşlıların haklarını savunmaya devam edeceğiz” diye yazdı.

Anıtkabir töreninden   sonra grup   Ulucanlar cezaevini ve eski TBMM’sini ziyaret etti. Dernek başkanı Hüseyin Ayhan “Başta Konyaaltı belediye başkanı sayın Semih Esen’e bizlere destek olan herkese teşekkür ederiz” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım