Menu
RSS

Antalya Hasta ve Engelliler ile Yakınları Hakları Derneği En Anlamlı Günde En Anlamlı Yerde

Antalya Hasta ve Engelliler ile Yakınları Hakları Derneği En Anlamlı Günde En Anlamlı Yerde

Hasta ve Engelliler ile Yakınları Hakları Derneği (HEYAD) 3 Aralık Dünya Engelliler gününde, Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir Komutanlığından özel izin alarak Anıtkabirde, Atatürk Mozalesine Dernek başkanı Hüseyin AYHAN tarafından çelenk sunumu gerçekleştirdi,

ardından Başkan AYHAN Anıtkabir Özel defterine şunları yazdı.

‘’Aziz ATAM HEYAD olarak Aralık Dünya Engelliler gününde, huzurunuzdayız. Cumhuriyetin bekçileri, emanetçileri olarak devrimlerini, ilkelerini örnek almaya her zaman devam edeceğiz. ‘Her halde dünyada bir hak vardır ve o hak tüm kuvvetlerin üstündedir’ sözünüz ile

hak aramaya devam edeceğiz. Ne var ki bulunduğumuz dönemde hak aramaya her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır. Bizler bu uğurda gönül verdik ve hak arayışını hiç bırakmayacağız. Rahat uyu atam. Birlikte aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz.

Hasta ve Engelliler ile Yakınları Hakları Derneği Başkanı Hüseyin Ayhan.’’

 Atanın huzurunda saygı duruşunda bulunan 45 kişilik kafile. Ardından Anıtkabirde bulunan Atatürk’ün eşyalarının sergilendiği müzeyi gezdiler. İlk defa Anıtkabire geldiğini belirten 25 yaşındaki bedensel engelli Mehmet Özkan “böyle anlamlı bir günde Anıtkabirde olmak çok güzel.

Çok heyecanlandım çok mutlu oldum. Dernek başkan ve yöneticilere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kemer Belediyesinin karşıladı otobüs ile gerçekleşen seyahatte Başkan Hüseyin Ayhan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na teşekkür etti ve “bu gezi gerçekleştiyse Necati Başkanın sayesindedir” diye konuştu. Başkan Ayhan gezinin çok verimli geçtiğini söyledi.

Aralarında daha önce hiç şehir dışına çıkmamış hasta ve engelli ve yakınları da olduğu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti “3 Aralık Dünya Engelliler Gününde engelli vatandaşlarımızı Anıtkabire getirdik Onlara motivasyon oldu.

Daha önce hiç şehir dışına çıkmamış arkadaşlarımızı Ankara ile buluşturduk. Onların teşekkürleri bize yeter.”

HEYAD üyelerinin ikinci durağı TBMM oldu. Antalya milletvekili Aydın Özer’in danışmanı Ali Rıza AKKAŞ ‘ın  özel ilgisi ile TBMM’de karşılanan hasta, engelli ve yakınları Meclis yemekhanesinde yemek yedikten sonra CHP Grup toplantısına katıldı.

Antalya Milletvekillerinden Rafet ZEYBEK,Çetin Osman BUDAK ve Cavit ARI HEYAD ekibine özel ilgi göstererek yanlarında bulundu.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na özel ziyarette bulunan hasta, engelli ve yakınları Başkan Kılıçdaroğluna karşılaştığı zorluklardan bahsetti.

HEYAD Kısa Zamanda Çok Yol Katettik 

Dernek başkanı Hüseyin Ayhan ve 45 kişilik hasta, engelli ve yakınları ile Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun odasında dernek faaliyetlerinden bahsetti. Yeni kurulan bir dernek olmasına rağmen çok yol katettiklerini belirten Başkan Ayhan bizler engelli ve

hasta bireylere yönelik motivasyon etkinlikleri, sağlıklı vatandaşlara da bilinçlendirme, eğitim seminerleri düzenliyoruz. Sağlıklı bireyler hasta ve engelli ile karşılaşınca nasıl davranmalı, hasta psikolojisi nasıldır bu anlamda bilgilendirmelerde bulunuyoruz.

Hasta ve engelli yakınları ile bir araya gelerek yönetmelik ve işleyiş arasındaki sorunlara birlikte çözüm arıyoruz. Hukuki süreçleri gönüllü avukatlarımızla takip ediyoruz diye konuştu.

Kılıçdaroğlu engelli vatandaşların sorunlarını tek tek dinledi. Çözüm bulmak için önerilerde bulundu.

“Sivil Toplum Örgütleri Birlik Olmalı”

Siyasetçiler olarak topludaki her sorunla yakından ilgilenmeye çalıştıkları ancak yetişemediklerini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, en önemli görevin sivil toplum örgütlerine düştüğünü belirtti ve “engellilerin haklarını koruyan sivil toplum örgütleri

bir araya gelerek bir çalışma yapıp bizlere sunacaklar. Biz de bu çalıştayları yerine getirmek için çalışmalar başlatacağız” dedi.

Engellilerin haklarını tam olarak bilemediğine dikkat çeken Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, birlik olmanın değişim için gerekli olduğunu vurguladı ve  “tek başına bir şey yapmak çok zordur çünkü karşınızda bir devlet var” dedi ve

“Engelli vatandaşların haklarını savunan sivil toplum örgütleri, gönüllü avukat grubu ile hak savunuculuğu yapacaklar. Gerekli bilgilendirme afişleri, el broşürleri hazırlayıp vatandaşlara dağıtımını sağlayarak bilinçlenmelerini hedefleyecekler ve sürekli güncelleyecekler.

Çünkü her geçen yıl engelli ve yakınları ile ilgili haklara eklemlere ve genişletilmeler yapılıyor” diyerek önerilerde bulundu.

“Kanunlar Var Uygulanmıyor”

Engelliler için düzenlenen kanunlar var ama uygulanmıyor diyen Kemal Kılıçdaroğlu, “mesela kanuna göre,  kamu kuruluşlarında yüzde 4 engelli kadrosu var fakat açık kadroya rağmen engelli vatandaşı istihdam edilmiyor.

Şuan güncel olarak Devlette 14 bin engelli kadrosunu boş tutuyor” dedi. Eğer birlik halinde çalışmalar sürdüren sivil toplum olsa ve sağlam bir hukuk grubu ile bu yerler tesit edilip başvurulduğu halde işe alınmadıysa tazminat davası açılarak haklarını arayabileceklerini belirtti.    

HEYAD Başkanı Hüseyin Ayhan 3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında Anıtkabir ve TBMM gezisinin çok iyi geçtiğini engelli ve hasta yakınlarının olumlu dönüşlerinden dolayı çok memnun kaldığını belirtti.

Engelliler ile sadece bir gün değil her gün birlikte olduklarını ve onların motivasyonları için yapılan bu organizasyonların yanı sıra her gün hak arayışında bulundukları söyledi ve “ Cumhuriyetimizin kurucu olan, bize haklarımızı veren ve

haklarımızı aramayı öğreten Atamızın huzurunda çelenk sunduk ardından üyelerimizin sorunlarını ilk ağızdan birebir aktarıp çözülmesi için siyasetçilerle görüştürdük. Televizyondan izledikleri kararların alındığı meclisi görsünler diye TBMM ziyaret ettik.

Onların sorunlarının çözülmesi için HEYAD her yerde olacak.

yukarı çık
0
Paylaşım