Menu
RSS

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Halepçe, Beyazıt Ve Gazi Katliamlarını Gerçekleştirenleri Lanetliyoruz

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Halepçe, Beyazıt Ve Gazi Katliamlarını Gerçekleştirenleri Lanetliyoruz

16 Mart 1978 Beyazıt, 16 Mart 1988 Halepçe ve 12 Mart 1995’te Gazi katliamlarının yıldönümünde Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından

Eğitim Sen Antalya Şube binasında anma ve protesto basın açıklaması yapıldı. Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasına okuyan HDP Eşbaşkanı Hülya Hasbay: “Mart ayı ülkemiz ve Coğrafyamızda sürdürülen Özgürlük, Eşitlik, Demokrasi mücadelelerinde önemli bir yer tutmakta,

aynı zamanda toplumsal belleğimizde "acılar, katliamlar ayı" olarak yer almaktadır.Bu yıl ise; Depremle gelen büyük yıkımın, acıların gölgesinde katliamları lanetliyoruz. Depremde yaşamını kaybetmiş halklarımıza baş sağlığı diliyoruz.

Beyazıt, Halepçe, Gazi ve Qamışlo katliamlarının üzerinden on yıllar geçmiş olmasına rağmen, yüreklerimizde ve hafızalarımızdaki tazeliğini korumaktadır” dedi.

Hasbay yapılan katliamların ayrıntılarını anlatarak konuşmasını sürdürdü. Hasbay şunları söyledi: “1971 12 Mart darbesinden beklenen gerçekleşmemişti. Egemenler, yükselen toplumsal mücadelenin önüne geçmek için; sivil faşistleri” koçbaşı olarak” kullanarak ve güvenlik güçlerinin örtük veya açık   desteğiyle mahallelere,

kahvehanelere, fabrikalara, Alevilerin yaşadığı illerde Alevilere özellikle de öğrenci gençlik üzerine saldırtarak yükselen mücadelenin önünü kesmeye çalıştılar. 16 Mart 1978’e gelindiğinde 1 Mayıs 1977 Taksim katliamı ve başka birçok provokasyon gerçekleştirilmişti bile.

Haberin Videosu:

Kontrgerilla, polis ve sivil faşistlerin işbirliğiyle 'tezgâh' kurudu. İstanbul Üniversitesi Merkez binadan çıkan öğrencilerin üzerlerine atılan bomba ve silahlı saldırıyla 7 öğrencinin katledilmesi ve 41 öğrencinin yaralanmasıyla 16 Mart 1978 Beyazıt Katliamı gerçekleştirildi.

Dönemin Saddam diktatörlüğüne karşı uzun yıllardır Özgürlük mücadelesini sürdüren Irak Kürtlerinin, Irak, İran savaşında İran’ı destekledikleri gibi bir bahane ile Saddam diktatörlüğü tarafından çoğunluğu Kürt, kadın, çocuk, yaşlı, genç 5 bini aşkın Halepçe'li kimyasal, biyolojik, konvansiyonel silahlar kullanılarak katledildi.

16 Mart 1988’de Halepçe’de kimyasal silahlarla, acımasızca gerçekleştirilen bu katliam insanlık tarihinin utanç sayfalarından biri olarak yer almaktadır.

Ağırlıkla Alevilerin, Kürtlerin, yaşadığı Gazi, kuruluşundan bugüne iktidarlara karşı hep muhalif duruşuyla bilinen bir mahalleydi.  Egemenler, Gaziyi bu yönüyle hiç göz ardı etmemiş ve bu muhalif odağın dağıtılması için hep hesaplar yapılmıştır. 12 Mart 1995’te son Alevi katliamını gerçekleştirmeye çalışmış,

Gazi Mahallesi: Alevi'si, Kürdü, devrimcisi, ilericisi, sosyalisti ile bir bütün olarak direnişe geçmiş ve egemenlerin oyununu boşa çıkarmıştır. Onlarca canı pahasına direnen Gazi Halkı tezgâhlanan oyuna geçit vermemiştir.

Tarihin gösterdiği zülüm ile abat olunamayacağıdır. AKP, MHP Faşist iktidarı aynı yoldan ilerlemekte hemen her muhalif duruşu her türlü yolu deneyerek, hukuku yok sayarak sindirmeye çalışmakta, her tür baskı yöntemine başvurmaktadır.

Antalya Emek ve demokrasi güçleri olarak bizler: Üzerimizden oynanan oyunların, bize yönelik saldırıların farkındayız ve bunlara boyun eğmeyeceğiz. Ülkemizde ve Coğrafyamızda işlenen katliamların hesabını sormak için katliamcı zihniyete karşı mücadelemizi kesintisiz olarak sürdüreceğimiz sözünü bir kez daha veriyoruz

Beyazıt’ı, Halepçe’yi, Gazi’yi, Roboski’yi daha nice ezilenlere yönelik katliamları unutmadık, utmayacağız, unutturmayacağız.  “Unutursak Kalbimiz Kurusun”.                 

Yaşasın Halkların Eşitliği Ve Kardeşliği

Faşizme Karşı Omuz Omuza”

yukarı çık
0
Paylaşım