Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya Eğitim Sen: Hakaret Etmekten Hapis Cezası Aldı Ama Ödüllendirildi

Antalya Eğitim Sen: Hakaret Etmekten Hapis Cezası Aldı Ama Ödüllendirildi

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez yaptığı basın toplatışında, “Küfür ve Hakaret etmekten hapis cezası almış ve tazminat ödemeye mahkûm edilmiş olan

Yakup Hoplar ödüllendirilerek Muratpaşa İlçesine İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanmıştır”

Sönmez “2022-2023 Eğitim Öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala ne yazık ki genelde ve yerelde skandallar ve liyakata uygun olmayan atamalar gündemimizi meşgul etmektedir. ÖSYM’nin yaptığı KPSS sorularının aynısının bir yayınevinin yayınlarında yer alması ve arkasından ÖSYM Başkanının görevden alınması,

Devlet denetleme kurulu müfettişlerinin savcılığa suç duyurusunda bulunması ile birlikte yeni bir boyuta evrilmiştir. Ülkeyi yönetenlerin gerçekleştirdiği liyakatsiz atamalarla kurumları çalışamaz hale getirdikleri, atılan her adımda adaletsizliklerin yaşandığı bir dönemi yaşıyoruz. 

Yüzbinlerce gencin emeklerini heba eden bir avuç liyakatsiz, kayırmacı, partizanca tutum içerisinde olan kişiler gençlerin geleceklerini, umutlarını yok etmektedirler” dedikten sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Merkezi düzeyde yaşanan bu gelişmelerin benzerleri ise yereller de yaşanmaktadır.

Değerli arkadaşlar; Son dönemde Antalya ilinde İlçe Milli Eğitim Müdürleri değişiklikleri yaşanmaktadır. Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen atamalar sonucunda Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Erdem Kaya bu görevinden alınmış ve yerine

Kepez İlçe Milli eğitim Müdürü Yakup Hoplar atanmıştır.

Yakup Hoplar daha önce Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü iken o dönem Eğitim sen Antalya Şube Başkanı olan A.Kadir Öztürk’e makamında küfür ve hakaret etmiş ve bu fiilinden dolayı hapis cezasına çarptırılmış. Ayrıca önceki dönem şube başkanımız A.Kadir Öztürk’e 5000 tl tazminat ödemeye mahkum edilmiştir.

Bunlar bir iddia değil mahkeme tarafından tespit edilmiş ve cezalandırılmış suçlardır.

Şimdi sormak istiyoruz;

Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya hangi gerekçelerle görevinden alınmış ve Muratpaşa ilçesinde Milli Eğitim Müdürü değişikliğine ihtiyaç duyulmuştur.

Sinkaflı küfür ve hakareti mahkeme tutanaklarına geçmiş ve ceza almış olan bir kişi hangi nedenle Aksu’dan Kepez’e oradan da Muratpaşa’ya İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanmaktadır?

Eğitim Sen’e, Eğitim sen yöneticilerine küfretmek, hakaret etmek ödüllendirmek için bir kriter midir?

Topluma, öğrencilerimize davranışları ile örnek olması gereken bir İlçe Milli Eğitim Müdürünün bu kabul edilemez davranışına karşın sürekli atamalarda ödüllendirilmesi hangi milli eğitim mevzuatı ile izah edilmektedir?

Eğitimin devasa sorunları varken bu sorunları çözmek yerine liyakatsiz kadrolaşma uğraşı içerisinde olmak gençlerimize, çocuklarımıza haksızlık değil midir?

Değerli basın Emekçileri;

İktidarın yıllardır kamu istihdamında liyakat yerine, siyasal-ideolojik yakınlık, sadakat ve yandaşlık ilişkilerine göre istihdam uygulamalarını benimsediğini biliyoruz. Bu yöntemlerle eğitimin sorunları çözülemez. Bu yaklaşımla eğitimde başarı olmaz. Bu atamalarla eğitimde çalışma barışı ortadan kalkar.

Yakup Hoplar’ın Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanması ile ilgili kararın hangi ihtiyaçtan kaynaklandığı, hangi yetenekten doğru bu atamanın yapıldığı izaha muhtaçtır.

Eğitim sen olarak bir kez daha vurguluyoruz Yakup Hoplar küfür ve hakaretten dolayı hapis cezası almış ve tazminat ödemeye mahkum edilmiştir. Bu davranışı ile liyakatten yoksun olduğunu göstermiştir.  Bu nedenle ödüllendirmeyi değil müdürlük görevinden alınmayı hak etmektedir.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alınmalıdır”

yukarı çık
0
Paylaşım