Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Antalya Eğitim Bir Sen Başkanı Miran: Ek 40 Bin Öğretmen Ataması Yapılmalı

Antalya Eğitim Bir Sen Başkanı Miran: Ek 40 Bin Öğretmen Ataması Yapılmalı

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, ek öğretmen ataması ile ilgili beklentinin sürdüğünü belirterek, “Ek 40 bin öğretmen ataması yapılmalı, öğretmenlerimiz mesleğine ve ekmeğine kavuşmalıdır” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un öğretmen atamaları ile ilgili ‘daha fazla atama için gayret gösteriyoruz, kurumlar arası iş birlikleri, karar süreçleri de devam ediyor’ şeklindeki açıklamaları üzerine konuşan

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, eğitimde kalite, ülkede huzur, alın terine saygı için ek 40 bin atama yapılması gerektiğini ifade etti.

Miran, “Öğretmen açığı kapatılmalı, öğretmenlerimiz mesleğine ve ekmeğine kavuşmalıdır” dedi.

“80 Bini Aşkın Ücretli Öğretmen Var”

Milli Eğitim Bakanlığından ek atama talebine kulak verilmesi gerektiğini belirten Eyüp Bülent Miran, “140 bin öğretmen açığı, 80 bin ücretli öğretmen, öğretmen bekleyen öğrenci, ekmeğine kavuşmayı bekleyen öğretmen,

KPSS’ye girmiş atama bekleyen öğretmen var, hala ek 40 bin atama yok. Millî Eğitim Bakanlığı öğretmen ihtiyacı konusunda gerekli adımları atmalıdır.

Türkiye’nin öğretmen başına düşen öğrenci oranlarını OECD ortalamalarına çekebilmesi için 140 bin yeni öğretmenin atanması gerektiğini Eğitim-Bir-Sen olarak hazırladığımız raporda ortaya koyduk.

Sayısı 80 bini aşan ücretli öğretmen gerçeği yeni öğretmen ataması ihtiyacını net bir şekilde ortaya koyuyor” diye konuştu.

Ücretli öğretmenlerin Türkiye’deki mevcut öğretmen sayısının yaklaşık yüzde 10’una denk geldiğinin altını çizen Başkan Miran, öğretmen açığının ücretli öğretmenlik ile kapatılmaya çalışılmasının

kısa vadede karlı gibi gözükse de uzun vadede eğitimin çıktıları üzerinde olumsuz etkiye sebep olacağını söyledi. Miran, “20 bin öğretmen atamasının üzerine ek 40 bin daha talep ediyor olmamız esasında

öğretmen açığını tamamen kapatmıyor, ücretli öğretmenlik sorununu çözmüyor, aslında daha fazla öğretmen atanması gerekir. Öğrencinin geleceği için, eğitimin geleceği için ve bu ülkenin geleceği için bu sese kulak verilmelidir.

Sorunu görmezden gelmek, sorunu ortadan kaldırmıyor, bilakis katmerleştiriyor. Palyatif tedbirler, 20 binlik atamalar sorunu çözmüyor” şeklinde konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım