Menu
RSS

Antalya DEVA Partisi İl Başkanı Öner: Siyasetin En Çok İhtiyaç Duyulduğu Dönemlerden Geçiyoruz

Antalya DEVA Partisi İl Başkanı Öner: Siyasetin En Çok İhtiyaç Duyulduğu Dönemlerden Geçiyoruz

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Antalya İl Başkanlığına 5 ay önce atanan Selda Öner yaptıkları çalışmaları anlatarak “Genel merkezden kuvvetli bir rüzgâr esiyor.

Siyasetin en çok ihtiyaç duyulduğu dönemlerden geçiyoruz” dedi

5 ay önce Deva Partisi İl Başkanlığı'na atanan Selda Öner ve yönetimi basın mensuplarıyla parti il binasında bin araya geldi. Toplantıya Teşkilat Başkanı Emre Karaşin, İl Sekreteri Sibel Burgucu, Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Murat Barçın, Muratpaşa İlçe Başkanı Özlem Arlıer, Konyaaltı İlçe Başkanı Şafak Çelik,

Kepez İlçe Başkanı Mehmet Siyahkoç, İl Kadın Çalışmaları Başkanı Nuray Özkul, Gençlik Politikaları Başkanı Erdem Ateş ve çok sayıda partili katıldı

‘Üye sayımız artıyor’

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle DEVA Partisi Antalya İl Başkanlığı görevinden ayrılan Özgür Özbek’in yerine 5 ay önce atanan Selda Öner, konuşmasına kendisini tanıtarak başlayarak, gündem ve siyaset konularında değerlendirmelerde bulundu. Öner, “Ailemin de siyaset geçmişi var. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi okudum.

DEVA Partisi kuruldu gelecek vadeden çok ciddi donanımlı lideriyle gönlümün bir yerinde taht kurdu. O dönemde partiden teveccühle Antalya kurucularından olur musunuz? Diye bir teklif geldi. Biz yedi kurucuyduk şu anda üç kurucuyla karşınızdayız. Ben bu partinin ilk ve tek teşkilat başkanıyım.

Ben göreve geleli 5 ay oldu ve 5 ay içinde üye sayımızı Antalya’da yüzde 115’e çıkardık. 1015’ti şu anda 2340” diye konuştu.

‘Kendi Logomuzun Ve Adının Altında Seçime Gideceğiz’

Antalya genelinde yüzde 85 teşkilatlanma çalışmalarını bitirdiklerini hatırlatan Öner, “19 ilçemizin 15’inde teşkilatlanma çalışmalarımızı gerçekleştirdik. 4 ilçemizin başkan adaylarıyla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Bu ilçeler Kumluca, Gazipaşa, Korkuteli ve Aksu. Siyasetin en çok ihtiyaç duyulduğu dönemlerden geçiyoruz.

Çünkü artık ekonomiyi konuşmayan, ekonomik dertle boğuşmayan ne 7 ne de 77 yaşında insan var. Siyaset genel merkezlerden başlar. Genel merkezlerden kuvvetli rüzgarlar eser biz onların esintileriyle burada siyasetimizi oturturuz. Bizim de genel merkezden çok kuvvetli esen bir rüzgarımız var.

Dolayısıyla Genel Başkanımız Ali Babacan hem bu konularda çok donanımlı hem çok tecrübeli hem de devlet kademelerinde çok ciddi görevler yaptığı için partimize halktan korkunç bir yönelim var. Fakat korku cumhuriyeti insanların teveccühlerini, ifade etmelerini engelliyor. Biz her gün arkadaşlarımızla sahadayız.

Gittiğimiz her yerde son derece güzel karşılanıyoruz. Tabi ki ufak tefek sıkıntılarımız da oluyor. Biz kendimize bu kadar güvenmesek tek başımıza seçime gidiyoruz demezdik. Bizim baraj problemimizin hiç olmadığını düşünüyoruz. Bizim kimseye ihtiyacımız yok. Biz kendi logomuzun ve adının altında seçime gideceğiz” diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Öner, AK Parti’den ayrılan kişiler tarafından DEVA Partisi’nin kurulmasıyla ilgili soruya, “Yolda ideallerimiz birbirinden ayrılabilir ve birbirimizden kopabiliriz. Dolayısıyla ideallerle başlanan ortaklıklar, beraberlikler zaman içinde yozlaşarak ayrılabilir.

Baktığınız zaman Meral Akşener’de MHP’den koptu geldi. Zamanında Recep Tayyip Erdoğan’da Refah Partisi’nden koptu geldi.  Yani siyasette bunlarla karşılaşılabilir. Sizler onlarla ters düştüğünüz zaman veya ideallerinizin aynı şablona oturtamadığınız zaman başka yollar ararsınız.

yukarı çık
0
Paylaşım