Menu
RSS

Antalya’dan Küçük Ve Orta Ölçekli Otelcilerden TGA Seçimine Boykot

Antalya’dan Küçük Ve Orta Ölçekli Otelcilerden TGA Seçimine Boykot

Antalya Otelciler Pansiyoncular Camcılar Reklamcılar Matbaacılar Odası Başkanı Özcan Sucu ile Antalya Turistik Otelciler ve Pansiyoncular Derneği (ANTOP) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Özel,

25 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek olan Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) seçimlerinden önce adil ve eşit temsil isteklerine yönelik açıklamalarda bulunarak TGA seçimlerine katılmayarak boykot edeceklerini söylediler.

Seçim Yapılmadan Sonucu Belli

Akdeniz bölgesinde seçilecek 3 kişinin olduğunu ancak yalnızca 3 aday olduğunu ifade eden Sucu ve Özel, “Adaylar 1 oy bile alsalar seçimi kazanmış olacaklar. Bunun için gidip oy kullanmanın anlamı nedir. Bu seçimlerin sonucu daha seçim yapılmadan belli olmuştur. Oy kullanmanın da bir anlamı yoktur” dediler.

Sektörün 4’te 3’ü Yok Sayılıyor

TGA’nın Türkiye genelinde yapılacak olan 7 bölgeden 12 kişinin seçileceği seçimlerde Marmara ve Akdeniz bölgesindeki otelleri 3, Ege Bölgesindeki otelleri 2, diğer bölgeleri temsil için ise bir yönetim kurulu üyesi temsil edecek. Yaklaşık 20 bin otelcinin oy kullanacağı seçimlerde yalnızca

4 bin 729 otelci yönetim kurulu üyesi seçilebilmek için aday olabilecek.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Oda Başkanı Özcan Sucu, “TGA bütçesine büyük küçük demeden her otelin cirosundan binde 5 pay alıyorlar. Bu payı bizim üyelerimiz de cirolarından ödüyorlar. Ancak üyelerimiz ne aday olabiliyor ne de aday gösterebiliyorlar.

Bu durumda bize siz bu ajansta bütçeye katkı sağlarsınız. Oy kullanabilirsiniz. Ancak ne aday olabilirsiniz ne de aday gösterebilirsiniz diyorlar. Üyelerimize bu ajansta sektörünüzü temsil ederek ihtiyaçlarınızı dile getiremezsiniz diyorlar. Bu nasıl bir iştir anlamak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Her bölgeden aday olacak otelcilerin aynı zamanda toplam yatak kapasitesinin yüzde 10’u kadar aday gösterilme için destek imzası toplaması gerektiğini de dile getiren Özel, “Burada da küçük ve orta ölçekli otelci arkadaşlarımız seçime girecek adaylar için imza da veremiyor.

Bu tamamen bir hukuksuzluktur. Aday olmak isteyen otelciler için imza verebilecek isimlerde yine aynı 4 bin 729 kişi. Burada bizim temsil ettiğimiz sektörün 4’te 3’ü yok sayılıp görmezden geliniyor” dedi.

Özel: Aday Olmuyorum Konuyu Yargıya Taşıyoruz

Sektördeki 20 bine yakın otelcinin 4’te 3’ünün yok sayıldığını ve sektör temsilcisi olarak görülmediğini dile getiren ANTOP Başkanı Alp Özel, kendisinin de aday olabilecekken bu haksız duruma bir tepki olarak adaylıktan geri çekildiğini ifade etti.

Alp Özel, durumu yargıya taşıyacaklarını da söyleyen Özel, Konunun artık hukukçuların elinde olacağını belirtti. Alp Özel, “Burada seçme ve seçilme ile ilgili yapılan bu ayrıştırma insanların seçilme özgürlüğünün elinden alınması demek. Bu konuyu daha önce de ifade ettim. Bugün yine tekrar ediyorum.

Küçük ve butik otelciler olarak eşit ve adil bir temsil istiyoruz. Bu ülke turizminin en önemli ayağı olan küçük ve orta ölçekli otelciler olarak görmezden gelinmek istemiyoruz. Turizm sadece belli bir imtiyaz sağlanan 3-5 otelden ibaret değil.

Kentlerin dinamiği, kent kültürünü ve tarihini pazarlayan turizm ayağı bizler gibi binlerce otel var” diye konuştu.

Bu Yanlıştan Geri Dönülsün

Akdeniz bölgesinin temsil edileceği şehirlerin Antalya, Adana, Mersin, Isparta, Burdur, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay olduğunu söyleyen Alp Özel, “Burada 8 kentin temsilcisi olacak 3 kişi var. Bin 114 kişi bu bölgeyi temsil etmek belirlenen aday olma yeterliliğine sahip.

Burada oy kullanacak 3 bin 750 otelci var. Burada Antalya’nın büyük otelcileri kimi işaret ederse o seçilebilir. Ne kentler ne küçük ve butik oteller bu ajansta bu seçim yönetmeliğiyle aday olamaz ve seçilemezler.

Bu yanlışın bir an önce son bulmasını ve Turizm Bakanlığı’nı bu yanlışı düzeltmeye davet ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

yukarı çık
0
Paylaşım