Menu
RSS

Antalya’da Yılın Sürücüsü ve Polisleri Ödüllendirildi

Antalya’da Yılın Sürücüsü ve Polisleri Ödüllendirildi

Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanarak devam ettirebilmesi amacıyla, her yıl mayıs ayının ilk cumartesi günü “Karayolu Trafik Güvenliği Günü” bu günü takip eden hafta ise “Karayolu Trafik Haftası” olarak etkinliklerle kutlanmaktadır. Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri bul yıl 07-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilmektedir.

Haftanın açılış toplantısı, önceki gün saat:10.00’da Uncalı Polis Lojmanları Eğitim Tesisleri salonunda, Vali Yardımcısı Mehmet KURDOĞLU, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Fatih ÜSTÜNDAĞ, İl Emniyet Müdür Vekili İzzet BALABAN, Ulaştırma Bölge Müdürü, Karayolları 13.Bölge Müdürlüğü temsilcisi, İl Sağlık Müdürlüğü temsilcisi,  İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Cem GENÇER, Trafik, Denetleme, Tescil ve Bölge Trafik Şube Müdürleri, Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Sekreteri, Servisçiler ve Otobüsçüler Odası temsilcileri, Trafik Kazaları Önleme Derneği Başkanı, öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile yapılmıştır.

Toplantıda, Trafik Tescil Şube Müdürü Nurettin ŞENGÜL; İlimizdeki araç sayısı ve araç yoğunluğunun trafik kazalarına etkileri ve ilimizdeki motosiklet yoğunluğunun değerlendirilmesini yapmış, ülkemizde kayıtlı bulunan 100 motosikletten 9’unun ilimizde kayıtlı bulunduğunu belirtti.

Ayrıca,  araç tescili konusunda da bilgiler veren ŞENGÜL, 2013 yılından itibaren yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın sürücü belgeleri ile tescil işlemleri için şubeye gelmeden evlerinde araç tescil işlemlerinin yapıldığını belirtti.

Yeni sürücü belgesi işlemleri ile ilgili olarak da yeni sürücü belgesi değişim işlemlerinin internet üzerinden randevu sistemi ile yapıldığını, bundan dolayı sürücü belgesi işlemi sırasında yoğunluğun önlendiğini ve vatandaşlarımızın sorunsuz işlemlerini tamamladığı konularında bilgi vermiştir.

Trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Cem GENÇER ise trafik kazalarının başlıca nedenleri, eğitimin sürücü üzerindeki etkisi, araç içinde güvenlik donanımları, emniyet kemeri kullanımı, geleceğimiz olan çocuklarımızın trafik konusunda doğru bilgilendirilmesi gerektiği hakkında bilgiler vererek, trafik kazalarında terör olaylarından daha çok trafik kazalarında can kayıpları yaşandığını belirtmiştir.         

Yılın Jandarma trafik tim görevlisi, ambulans sürücüsü, ticari taksi sürücüsü, otobüs,  okul servisi sürücülerine teşekkür belgesi, yılın trafik polislerine başarı belgesi verilmiştir

Spot filmlerin ve mobeselere yansıyan trafik kaza görüntülerinin gösterildiği toplantı, öğrencilere trafik kurallarıyla ilgili afiş ve broşürlerin dağıtımı ile sona ermiştir.

yukarı çık
0
Paylaşım