Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya’da Songül Başkaya, CHP Milletvekilliği İçin Adaylık Başvurusunu Yaptı

Antalya’da Songül Başkaya, CHP Milletvekilliği İçin Adaylık Başvurusunu Yaptı

CHP’li gazeteci, kamu yönetimi uzmanı Songül Başkaya 2023 seçimleri için CHP Genel Merkezi’ne giderek 28’inci Dönem Antalya Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekili aday adayı olmak isteyenler için başvurular devam ediyor. Başarılı gazeteci, kamu yönetimi uzmanı Songül Başkaya önceki gün CHP Genel Merkezi'ne giderek milletvekili aday adaylığını resmi olarak gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu’nu Çankaya’ya Çıkarmaya Geliyoruz

Yerel yönetimlerde yıllarca aktif şekilde görev alan ve kadın hareketinin önemli ismi Songül Başkaya sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Dört Kapı Kırk Makam öğretimiz, yoldaştır kadın erkek canımız, insan ayırmaz enel hak felsefemiz, Kamil insan ile yoldaş olmaya geldik…

  1. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çankaya Köşkü’ne çıkarmaya geliyoruz…” diyerek adaylık başvurusunu resmen yaptığını duyurdu. Başkaya’ya adaylık paylaşımı sonrası sosyal medyada yoğun destek geldi.

Songül Başkaya Kimdir?

21 Haziran 1981 Ankara doğumlu evli ve iki çocuk sahibi olan Songül Başkaya, çift lisans yapmıştır. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Anadolu Üniversitesi Kamu yönetimi mezunu Başkaya 2019’da da Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi’nde yüksek lisans yapmıştır.

Başkaya Antalya Muratpaşa İlçesi’nden Antalya İl Genel Meclisi’ne giren ilk ve son kadın üyesidir. 21 Dönem İl Genel Meclisi’nin en genç üyesi olan Başkaya, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde CHP Grubu’nun ilk kadın ve en genç grup başkan vekilidir.

Başkaya,2014 seçimleri öncesinde Muratpaşa ilçesindeki eğilim yoklamasından birinci çıkarak Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi olmuştur. Gerek Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin planlama kararları gerekse Turizm Bakanlığı planlamalarına hem şahsi hem de meslek odalarıyla onlarca dava açmıştır.

En önemli davalarından biri kamuoyunda TÜRGEV davası olarak anılan cemaat görünümlü vakıflara kamu kaynaklarını aktarmada araç olarak kullanılan tahsis yetkisinin iptaline ilişkin Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıdır. Yine Büyükşehir Belediyesi’nin plan kararıyla Boğaçay Projesi kapsamında

bölgeye ilave konut alanı ekleyen rant planını meslek odalarıyla iptal ettirmiştir. Onlarca davası olan Başkaya, 2018 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yer alması için örgüt ve tabandan gelen istek üzerine Antalya ilinde aday adayı olmuştur.

Başkaya halen en büyük kadın örgütlerinden Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi’dir.

yukarı çık
0
Paylaşım