Menu
RSS

Antalya’da Otopark Fareleri Yakalandı

Antalya’da Otopark Fareleri Yakalandı

Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre otoparklardan araçlardan hırsızlık yapan iki kişi gözaltına alındı. Yakalanan şahıslardan K.K’nın 15 suçtan, diğer şahıs C.A’nın 5 aynı suçtan sabıkalı olduğu bildirildi.

Açıklamada Şunlar Belirtilmekte;

“Özellikle AVM ve hastanelerin otoparklarında sinyal kesici kullanarak araçlardan hırsızlık yapan 2 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Antalya’da vatandaşların otoparklara araçlarını park ederek değerli ve kişisel bazı eşyalarını otolarında bırakmak suretiyle araçlarını uzaktan kumanda ile kilitleyerek ayrıldıkları, kısa süre sonra geldiklerinde eşyalarının çalındığını fark ettiklerini bildirmeleri üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekipler tarafından yapılan çalışmalarda;

Hırsızlık olaylarının gerçekleştiği araçlar üzerinde yapılan incelemelerde araçlarda herhangi bir zorlanmanın bulunmadığı ve zarar görmedikleri anlaşıldı. Olay yeri ve çevresinde bulunan güvenlik kamera kayıtlarının yapılan incelemelerinde; hırsızlık olaylarının faillerinin K.K. ile C.A. isimli şahıslar oldukları belirlendi.

Şüpheli şahısların araçlarını park eden vatandaşları takip ederek araçlarını kilitleyecekleri esnada sinyal kesici kullanarak araçların kapılarının kilitlenmesini engelleyerek hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri anlaşıldı.

Şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik takibi çalışmalar neticesinde C.A. ve K.K ilimizde bulunan bir özel hastanenin otoparkında sinyal kesici kullanarak 3 otodan hırsızlık yaptığı esnada araçlardan çaldığı eşyalarla birlikte suçüstü yakalandı.

Şahısların yapılan sorgularında Ankara ilinden hırsızlık yapmak amacıyla geldikleri Hurma Mahallesinde bir Apart’ta kaldıkları tespit edildi.

Belirlenen adreste yapılan aramada, 3 adet sinyal kesici cihaz, 5 adet cep telefonu, 3 adet laptop, 4 adet IPad ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler üzerinde yapılan çalışmalarda, aynı yöntemle meydana gelen 5 ayrı otodan hırsızlık olayı aydınlatıldı.

Yapılan incelemelerde her iki şüphelinin de hırsızlık suçundan kayıtları olduğu ayrıca K.K.’nın 15 ayrı suçtan arandığı, 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu, C.A.’nın da 5 aynı suçtan arandığı, 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu tespit edildi.

Şahıslar hakkında hazırlanan 5 ayrı otodan hırsızlık ve 2 adet resmi belgede sahtecilik suçları olmak üzere toplam 7 adet tahkikat evrakı ile birlikte Adli Mercilere sevk edildi”

yukarı çık
0
Paylaşım