Menu
RSS

Antalya’da Gazi Günü Kutlamaları

Antalya’da Gazi Günü Kutlamaları

Antalya’nın Kumluca İlçesi'nde İlköğretim Haftası ile Gaziler Günü bir arada kutlandı. Kumluca'da İlköğretim Haftası ile Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda kutlama programı düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kıbrıs Gazisi Ömer Özer ve Kore Gazisi Ali Taşkın da günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı. Programın sonunda değişik okullardan gelen öğrencilerin şiirleri ve Atatürk İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı gösteriler yer aldı.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, 60 okul, 4 kurum, 750 derslik, 1000 eğitimci ve 14 bin 200 öğrenciyle ders başı yaptıklarını söyledi.

Törenin ardından Kaymakam Polat Kara, Ak Parti Milletvekili Atay Uslu, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Gürcan Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz ve diğer protokol üyeleri Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürülen binaya geçti.

Heyet burada dersliklere girerek öğrencilerin öğretmenlerin sorunlarını dinledi. Kaymakam Polat Kara, okul mutfağını da denetledi.

Korkuteli

Antalya’nın Korkuteli İlçesi'nde Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Korkuteli'de Gaziler Günü programı Şehitlik Anıtı'nda yapıldı. Törene, Kaymakam Erol Tanrıkulu, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ufuk Arabacı, Belediye Başkanı Hasan Gökce, gaziler, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Anıta çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Kıdemli Başçavuş Niyazi Akdağ yaptı.

Törende, Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Çoban da konuştu. Çoban, "Şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin asırlarca dimdik ayakta durmasının yegane dayanağıdır ve bu asla unutulmamalıdır" dedi.

Öğrenciler şiirler okuduğu törenin ardından protokol üyeleri İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Finike

Finike’de 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı. Gaziler Günü dolayısıyla Finike Yunuslu Park'ta tören düzenlendi. Törene, Kaymakam Mesut Yakuta, Garnizon Komutanı Yarbay Erol Möngü, Finike Belediye Başkan vekili Recep Özkaya, askeri erkan, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Uzman Jandarma Üçüncü Kademeli Çavuş Samet Sayhan'ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşması sonrası tören sona erdi.

Demre

Antalya’nın Demre İlçesi'nde 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı. Demre'deki Gaziler Günü kutlaması Cumhuriyet Alanı'nda yapıldı. Törene, Kaymakam Murat Uz, Garnizon Komutanı Üsteğmen Görkem Güncan, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, protokol üyeleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle gaziler, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Jandarma Astsubay Üstçavuş Ali Kılıç'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından tören sona erdi.

Törenin ardından Kaymakam Murat uz ve Belediye Başkanı Süleyman Topcu, törene katılanlara resepsiyon verdi. Ardından Kaymakam Murat Uz, şehit yakınları ve gazilerle yemekte buluştu.

Kaş

Antalya’nın Kaş İlçesi'nde Gaziler Günü törenle kutlandı. Kaş'ta Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Alanı'nda tören düzenlendi. Törene, Kaymakam Bilgihan Bayar, Garnizon Komutan vekili ve Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Şafak Sezen, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Cumhuriyet Savcısı Serra Çakar, daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, gazi yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulduğu ve İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Üsteğmen Şafak Sezen yaptı. Öğrencilerin okuduğu şiirlerle tören sona erdi.

Kaymakam Bilgihan Bayar, Akçagerme Tesisleri'nde gaziler, şehit ve gazi yakınları onuruna yemek verdi.

Alanya

Antalya’nın Alanya İlçesi'nde Gaziler Günü törenle kutlandı.

Hükümet Meydanı'nda düzenlenen Gaziler Günü kutlama törenine Kaymakam Hasan Tanrıseven, Garnizon Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, gaziler ve yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla devam etti.

Törende gaziler adına konuşan gazi Abdullah Yılmaz, gazilere kahramanlıkları için her zaman ve her yerde değer verilerek sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Törenin ardından gazilere özel tekne turu düzenlendi.

yukarı çık
0
Paylaşım