Menu
RSS

Antalya’da, Gazi Cemevine Yapılan Sert Müdahale Kınandı

Antalya’da, Gazi Cemevine Yapılan Sert Müdahale Kınandı

İstanbul Gazi Mahallesinde bulunan Gazi Mahallesi Eğitim ve Kültür Vakfı Cemevine, hayatını kaybeden İbrahim Gökçek’in cenazesi nedeniyle emniyet güçleri tarafından yapılan sert müdahale CHP Muratpaşa İlçe Başkanı, CHP Kepez İlçe Başkanı ve CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı tarafından kınandı.

Konu ile ilgili yapılan açıklamalar şöyle:

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin: Cemevi ve Cenazeye Saldıranlar Şerefsizdir, Alçaktır

Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in cenazesinin bulunduğu Gazi Cemevine gaz bombası atıldı. Babası Ahmet Gökçek ve yakınları gözaltına alındı.

Savaş hukukunda bile ibadethanelerin, hastanelerin, sivil alanların dokunulmazlığı vardır. Modern dünyanın neresinde bir kolluk kuvveti bir ibadethaneyi ablukaya almış, yetmemiş gaz bombası atmıştır?

Hiç bir dinde hiç bir inançta ölü insanı; mezardan çıkartıp yakmakla tehdit etmek, gömülmesine engel olmak yoktur. Dirisine yaşama hakkı tanımadıkları İbrahim’in ölüsüne de saldıranlar şerefsizdir, alçaktır.

Radikal İslamcı teröristlere, Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarına, mafya babalarına, çete elebaşlarına, uyuşturucu baronlarına, tacizcilere, tecavüzcülere tanınan özgürlük; devrimci, demokrat, solcu, ilerici insanların ölülerine bile tanınmıyor...

Çünkü onlar ölülerimizden bile korkuyorlar. Türkü söylemekten, sevmekten korkuyorlar.

Nazım Usta'nın dediği gibi;

"şafaktan korkuyorlar,

görmekten, duymaktan, dokunmaktan korkuyorlar

yağmurda çırçıplak yıkanır gibi ağlamaktan,

sımsıkı bir ayvayı dişler gibi gülmekten korkuyorlar.

Sevmekten korkuyorlar, bizim Ferhad gibi sevmekten"

CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz Alevilere Ve Cem Evi'ne Yapılan Saldırı Kabul Edilemez!

İstanbul Gazi Cemevi‘ne yapılan saldırı Türkiye' de hala ayrımcılığın yapıldığı ve hükümet tarafından Alevi kardeşlerimizin dışlandığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Alevilerin en kutsal yerlerinden biri olan ve kendi inançlarına göre ibadetlerini yaptıkları

Cem evinin kolluk güçleri tarafından basılması politiktir. Ve AKP hükümetinin Alevilerin inancını hiçe sayarak gözdağı vermesidir. İnsanları ayrıştırmanıza ve inançlarına saygısızlık yapmanıza müsaade etmeyeceğiz.

Halkımız elbette ki yaptığınız ayrımcılığın hesabını sandıkta soracaktır!

CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülen Ercan: Cemevi’ne Yapılan Saldırıyı Şiddetle Kınıyorum

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazesinin Gazi Cemevi’nden uğurlanmak istendiği sırada yaşanan polis saldırısını şiddetle kınıyorum. Gazi Cemevine gaz bombası atıldı. Babası Ahmet Gökçek ve yakınları gözaltına alındı.

Cemevlerimizin devletin kolluk güçlerince basılması politiktir. Alevilerin kutsal mekânları Cemevleri’dir. Sizler ibadethanelere kanunsuz şekilde girerek, tüm toplum üzerindeki baskı ve zulmü yönetmeye çalışıyorsunuz, tehdit ediyorsunuz.

Bu köhne zihniyetiniz neden değişmiyor? Bu nefret ve kin neden?

Cemevimize saldırma, tahrip etmek, kutsal mekâna ayakla basmak çiğnemek tek kelimeyle Alevileri aşağılamak ve değersizleştirmek, diğer yandan bu saldırılarla İnançsal değeri, dünya görüşümüzü ve insanlığa dair değer anlayışını itibarsızlaştırmaktır. Kısacası faşizmdir.

Cenazeye katılan bir kadının polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındığı fotoğrafını sosyal medya hesaplarından paylaştı. Fotoğrafta, darp edilen kadının gözlerinde morluk ve şişlikler olduğu görülüyor. Kadına yönelik şiddetin her türlüsünü kınıyoruz ve kabul etmiyoruz...

Bu coğrafyanın binlerce yıldır bir arada yaşayan ve ülke mozayiğinin ayrılmaz parçası olan unsurlar kardeştir ve ayrılmaz bir bütündür.

73 millete bir nazarla bakan Alevi Toplumu'nu hiçbir güç, hiçbir etnik veya inanç unsuruna karşı kışkırtma girişiminde başarılı olamayacaktır. Söz konusu saldırının tetikçi ve provokatörlerinin arkasındaki zihniyetin farkında olduğumuz sürece bu girişimler sonuç vermeyecektir.

Gazi Cemevi'ne yapılan saldırıya ve her türlü ayrımcılığa karşı üzerimize düşeni yaparak sağduyumuzu korumaya devam edeceğiz..

'Vay benim dev memelerinde cüceler emziren canım memleketim”

yukarı çık
0
Paylaşım