Menu
RSS

Antalya CHP Milletvekili Arı: “Tek Yürek Türkiye” Bağışlar Ödenmemiş. Size Güven Kalmadığını Gösteriyor

Antalya CHP Milletvekili Arı: “Tek Yürek Türkiye” Bağışlar Ödenmemiş. Size Güven Kalmadığını Gösteriyor

15 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilen TBMM Genel Kurulunda Afet Yeniden İmar Fonunun Kurulması Hakkında Kanun Teklifi görüşüldü.

Konu ile ilgili söz alan Cavit ARI “Geçtiğimiz günlerde, depremin hemen ardından canlı yayında Türkiye Tek Yürek kampanyası düzenlendi. Televizyonda bir anlamda şova çevrilen bu yardım kampanyasıyla 115 milyar lira bağış toplandığı ifade edildi. Ancak bu bağışın 30 milyar TL'si Merkez Bankasından,

20 milyarı Ziraat Bankasından, 12 milyarı Vakıfbank’tan ve 7 milyarı Halk Bankasından yani 69 milyar sağ cepten sol cebe aktarıldı.” dedi.

Bu bağışla topladığınız parayı denetimden kaçırmak isteniyor

Konuşmasının devamında bağışlanan paraların denetime tabi olunmaması ile ilgili Arı iktidara şu soruları yöneltti: “Bu toplanan para şimdi oluşturulmaya çalışılan Afet Yeniden İmar Fonu kapsamına neden alınmaz? Bu paranın Fon kapsamına alınmamasının sebebi Fon’da toplanacak olan paraların

Sayıştay denetimine tabi olması mı ve yine kanunla özel denetime tabi olması mı?”

Bankalar ödeme yapmışsa bağışlanan 74 Milyar TL’nin sadece 5 Milyar TL’si gerçek bağış

Cumhurbaşkanı açıklamasına dikkat çeken Arı “Cumhurbaşkanı Yardımcısı bir açıklamada bulundu; “115 milyar lira bağış kampanyasında bağışta bulunan oldu ise de bugüne kadar toplanan para 74 milyar.” Zaten bu paranın 69 milyar lirasını kamu bankaları ve Merkez Bankası vermiş ise geriye kala kala 5 milyar.

Öncelikle şunu soralım: Bu 74 milyarı kimler verdi? Bu bağışlanan paralardan bugüne kadar 74 milyar lira bankalar dâhil eğer toplanmış ise geri kalan paranın bugüne kadar ödenmemesinin sebebi nedir?

Paraların Ödenmemesi İktidara Olan Güvensizliğin Açık Göstergesidir

Sözlerini bitirirken Arı bağış kampanyasında toplanan paraların ödenmemesi hakkında “Ödenmemesinin sebebi artık size olan güvenin sona ermesi midir? Çünkü eğer güven devam etmiş olsaydı canlı yayınlarda yapılmış olan bu yardım ve bağış taleplerinin yerine gelmiş olması gerekirdi.

Ben de öyle düşünüyorum ki artık toplumda kimsenin size güveni kalmadı ve yardım yapmak isteyen gönüllüler, hayırseverler başka özel teşebbüslere yardımlarını verirken size iktidar olarak yardım yapmaktan kaçınır duruma gelmiş durumdalar, bunun sebeplerini hep birlikte görüyoruz ve yaşıyoruz.” diyerek konuşmasını bitirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım