Menu
RSS

Antalya - Bingöl Gönül Köprüsü

Antalya - Bingöl Gönül Köprüsü

Antalya’nın en köklü okullarından olan Muratpaşa Barbaros Ortaokulu 2015 yılından itibaren Bingöl ili Genç ilçesi Servi YİBO ile kardeş okul oldu. Kardeş okul projesi kapsamında Servi YİBO öğretmen ve öğrencileri 49 kişiyle Barbaros Ortaokuluna misafir oldular.

6-9 Mayıs 2016 tarihinde yapılan eğitim, sosyokültürel gezi kapsamında misafir öğretmenler ve öğrenciler Antalya şehir içi, Yat Limanı, Antalya Müzesi, Konyaaltı Sahili, Düden Şelalesi, Aspendos, Side Antik Kenti, Titreyengöl, Manavgat Şelalesi, Expo 2016’yı gezdiler.

Hayatlarında ilk defa yaşadıkları köyden Antalya’ya gelen ve denizle tanışan çocukların mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Okul Müdürü Recai OCAK; projede görevli Türkçe Öğretmenleri Celile TOPRAK, Münevver DEMİROK, Mehmet KARAAĞAÇ ve Din Kültürü öğretmeni Ali Kınıklı ’ya teşekkür ederek yaptıkları çalışmanın aynı ülkede ve aynı gönül coğrafyasında yaşayan öğrencilerin kaynaşması için çok önemli olduğunu vurguladı.

Barbaros Ortaokulunu da ziyaret eden Servi YİBO öğrencileri geziden çok mutlu olduklarını söylediler. Proje kapsamında toplanan 3157 kitap okul idarecilerine teslim edildi.

Gezi sonunda duygu dolu anlarla vedalaşırken iki okul öğrencileri gözyaşlarına hâkim olamadı.

yukarı çık
0
Paylaşım