Menu
RSS

Alanya Vatan Partisi İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu: Bildiri Bir Gerçeğe Dayanmıyor

Alanya Vatan Partisi İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu: Bildiri Bir Gerçeğe Dayanmıyor

Gündemdeki 104 emekli amiralin yayımladığı bildiri hakkında görüşlerini ifade eden Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu ''Bildiri bir gerçeğe dayanmıyor'' dedi.

"Darbe İmasının Bir Kıymeti Yok"

Darbe imasının bir kıymeti yok. Darbe yapacak bir güçleri de yok. Amerika'nın dönemi geçti artık. Anayasamızın 26. maddesine göre herkes tek başına veya toplu olarak görüşlerini açıklayabilir.

Çok sorumsuz, gerçeklere dayanmayan, ciddiyetsiz ve Türk subayına yakışmayan, ihanet eden bir bildiri.

"Amiraller Nerede Mevzileniyor?"

Türkiye'nin hem Karadeniz'den hem Akdeniz'den tehdit edildiği, HDP hakkında kapatılması davası açıldığı koşullarda bu emekli zatlar nerede mevzileniyor? Türkiye mevzisinde değiller!

Bir amiral tahlil yapacak, analiz yapacak. Türkiye nereye gidiyor? Tehditler nereden geliyor?

"Bildiri Atlantik Kaynaklı"

Bu bildirinin Atlantik kaynaklı olduğu akıyor üzerinden, her tarafından akıyor. Mehmetçik bugün PKK'yla savaşıyor. Bildiride terörle mücadele ile ilgili bir cümle yok. Dolaylı olarak o bildiri PKK'yla da aynı cephede. '

Bu sorumsuz bildiriye sorumsuz cevaplar vermemek lazım.

Bildirinin iç cephede karışıklık yarattığını, Türkiye'nin duyarlılıklarıyla buluşmadığını saptamamız lazım. Ama bunun üzerine iyice alevlendiren sözlerle gitmemek lazım.

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu 104 amiralin yayımladığı bildiriyi ve arkasındaki emelleri detaylandırarak değerlendirdi. Kurtoğlu amiraller için, ''Montrö kalkan olarak kullanılıyor.'' dedi.

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu ''Bildiride Montrö başka bir amaç için kalkan olarak kullanılıyor''   

Evren Kurtoğlu, bildirinin yalana dayandığını belirtti. Kurtoğlu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Sözleşmesi'nin dokunma niyetinde bir açıklamasının olmadığını söyledi:

Bildiride Türkiye'de Montrö'yü değiştirmek isteyen bir iktidar olduğu belirtilmiş. Bu yalan. Bu iddianın kanıtı yok.''

Evren Kurtoğlu Montrö Sözleşmesi'nin kutsal bir tabu olmadığını da dile getirdi, Montrö'nün kazanım olduğu vurguladı:

Montrö, Lozan'daki olumsuz egemenliğimize kayıt getiren hükümleri kaldırdı ve bir kazanım. Ama Montrö, boğazları Samsun veya Yozgat gibi yapmadı.''

Kurtoğlu, Montrö'nün kazanımlarının savunulduğunu ancak Türkiye'nin uluslararası koşullar oluştuğunda Montrö'nün getirdiği sınırların da kaldırılacağını belirtti.

Kurtoğlu, bildiriye imza atan amirallerin ABD ve Biden bağlantısını da açıkladı:

Bu emekli amiraller şu bildiriden anlıyoruz, doğru dürüst bilmeden etmeden, bir de içlerinde küçük bir kısmı da uluslararası bazı operasyonlara, Biden merkezli Amerika merkezli operasyonlara alet olarak

Türkiye halkını aldatacak böyle bir bildiri yayınladılar.

Montrö'yü savunuyor mevziisinde gözüküyorlar. Neye benziyor bu, 15 Temmuz gecesi Yurtta sulh komitesinin yayınladığı bildiriye benziyor. Yurtta sulh komitesinin bildirisini okuduğunuz zaman FETÖ'nün yayınladığı bildiri olmasa

ne güzel şey söylüyor bu adamlar dersiniz. Ama o bildirinin arkasında hangi niyet var hangi aldatmalar var ve Türk toplumunu imal etme amaçları var değil mi? Bu bildiride Montrö başka bir amaç için kalkan olarak kullanılıyor.

yukarı çık
0
Paylaşım