Menu
RSS

Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hoplar’ın Hakaretlerine Mahkemeden Ceza Geldi

Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hoplar’ın Hakaretlerine Mahkemeden Ceza Geldi

Kadir Öztürk, Eğitim-Sen Antalya Şube başkanlığı yaptığı dönemde Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevi yapan Yakup Hoplara karşı açtığı davayı kazandı. Makamında Kadir Öztürk’e hakaret ve

küfür eden Hoplar’ın suçu mahkeme tarafından sabit görüldü ve ceza aldı.

Eğitim-Sen Antalya Şubesinin bir önceki başkanı Kadir Öztürk, o dönemde Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yapan şimdiki Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar’a açtığı davayı kazandı.

Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar hakkında hakaret ve sinkaflı sözlerden dolayı adli ceza verildi. Konuyla ilgili basın açıklaması Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez,

bir önceki başkan Kadir Öztürk ve Sendika avukatı Nusret Gürgöz katıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kadir Öztürk, demokratik bir ülkede yaşıyor olması halinde Yakup Hopların çoktan görevine son verileceğini ileri sürdü.

Öztürk, “ Yakup hoplar gibi birçok il ilçe müdür müdür yardımcıları görevden alınması gerekiyordu. Çünkü bu bir değil iki değil, hepsi eğiti birsen üyesi olarak görevlerinde kalıyorlar.

Bunlar liyakatsız gelmişlerdir en basitinden Antalya bin tane müdür var bunun yüzde 95’i eğitim bir sen üyesi ya da Akp ye yakın isimler. Liyakat kavramıyla gelmemişlerdir ”dedi. 

Liyakat Yok Yandaş Çok

Liyakatlı yöneticilerin görevde olmadığını ileri süren Kadir Öztürk, “Bunun gibi ülkenin her köşesinde örnek görebiliriz. Burada gerçekten demokratik bir ülkede olsaydık bu tür insanların yöneticilik yapması imkansızdı.

AKP yandaşlığı bunları yönetici yapıyor. O makamlara yakışmayan şekilde de bizlere hakaret ediyorlar. Bir başka sendika örneğin memur-sen gitmiş olsaydı. Ona hakaret edebilir miydi?

Biz orada özlük ve demokratik haklarımızı savunuyoruz. Üyelerimizin özlük ve demokratik haklarını da savunuyoruz. Bunu göğüsleyemiyorlar, bu tarz hareketler yapıyorlar.

O yüzden bir an evvel istifa etmeleri gerektiğini düşünüyorum” diye Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hopları istifaya davet etti.

Makamında Hakaret

Eğitim-Sen Şube Başkanı ise konuyla ilgili  “Bir önceki dönem şube başkanımız Kadir Öztürk’e o dönem Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü olan Yakup Hoplar makamında hakaret ve küfür etmişti.

Mahkeme tarafından suçu sabit görüldü ve ceza aldı. Eğitim Sen olarak eğitim emekçilerinin eğitim süreçlerinde yaşadığı sorunları öncelikle ilgili kurumlarla çözme yoluna gitmekteyiz.

Bu bağlamda 03.05.2019 tarihinde önceki şube başkanımız Abdulkadir Öztürk, yürütme kurulu üyemiz Hasan Taşkın ve avukatımız Nusret Gürgöz Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar’ı makamında ziyaret etmişlerdi.

Ziyaret sırasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar önceki şube başkanımız Abdulkadir Öztürk’e hakaret ve küfür etmişti. Sendikamızın suç duyurusu üzerine Yakup Hoplar hakkında dava açıldı. 

Antalya 31. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava 15.02.2021 tarihinde sonuçlandı. Mahkeme Yakup Hoplar’ın suçunu sabit görerek, işlediği bu suçtan dolayı ceza verdi” diye bilgi verdi.

Sendika Başkanına Yapılan Hakaret

Başkan Sönmez, “Eğitim Sen olarak yıllardır liyakatsiz kadrolaşmanın yaşandığını, bu kadrolaşma anlayışı ile çocuklarımıza, gençlerimize hiçbir değerin öğretilemeyeceğini belirttik.

Gelinen noktada Antalya’nın önemli ilçelerinden birisinin Milli Eğitim Müdürlüğüne getirilmiş olan bir kişi makamında eğitimdeki sorunları görüşmek için gelmiş olan sendika şube başkanına hakaret ediyor ve

daha da vahim olanı sinkaflı küfür edebiliyor.  Ne yazık ki suçu sabit görülen bu kişi hala Aksu İlçe Milli eğitim Müdürlüğü görevinde tutulabiliyor” dedi.

Sönmez, yaşananların sorunun siyasi kadrolaşmadan daha vahim ve köklü olduğuna değindi.

Sorun Liyakatsız Yönetici Sorunu

Sönmez açıklamasında, “ Sorun, eğitimin, öğrencilerin üstün çıkarını gözetmek yerine siyasi iktidarın çıkar ve talimatlarını gözeten kamu yöneticilerinin varlığı sorunudur.

Sorun, eğitim gibi önemli bir hizmet alanında öğretmenlerin, velilerin, sendikaların iradesini yok sayan, hak ve hukuku elinin tersiyle kenara itebilen, tüm evrensel değerleri görmezden gelen yöneticilerin eğitime yön veriyor olmalarıdır.

Sorun, tüm eğitim kurumlarının kapılarını eğitim biliminin temel öğelerini sahiplenenlere kapatıp, tamamen itaat edenlere ve aldıkları görev ve sorumluluğun bilincinde olmayanlara açan anlayıştır.

AKP’nin eğitim sistemini kendi siyasal tercihleri doğrultusunda şekillendirmesi, eğitim kadrolarını bu siyasal anlayış doğrultusunda yönetecek eğitim bilimi yönünden donanımsız kişilerden oluşturması

böyle sonuçların yaşanmasını beraberinde getirmektedir. Bir ilçenin eğitiminin, öğrencilerinin, eğitim emekçilerinin sorunlarını çözmek için düşünce üretmesi, sağlıklı iletişim kurması,

sorun çözmesi gereken kişinin seviyesiz bir davranış içerisinde olmaları eğitimin geleceği açısından düşündürücüdür” diye konuştu.

Yakup Hoplar İstifa Etmeli

Başkan Sönmez, “Şu anda Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü olan Yakup Hoplar derhal görevden alınmalıdır. Aldığı cezanın ne olduğuna bakmaksızın, cezayı aldığı fiil eğitim süreçlerinde yöneticilik yapmamasını gerektiren bir fiildir.

Bizler öğretmen olarak öğrencilerimize iletişimi, değerlerimizi öğretmeye çalışırken ilçe milli eğitim müdürlüğü makamını işgal eden birisinin makamında bir sendika başkanına sinkaflı küfür etmesi geçiştirilecek bir gelişme değildir. 

Görüş ve düşüncelerini iletmek için makamına gelen kişilere küfretmesi ve bu fiilden dolayı adli cezaya çarptırılmış olması bu görevden alınması için yeterli değil midir?

Buradan ilgili kurumlara sesleniyoruz. Şu anda Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü olan Yakup Hoplar eğitim biliminin reddettiği, toplum vicdanının reddettiği bir suç işlemiş ve hukuk gerekli cezayı kendisine vermiştir.

Bu nedenle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunması sakıncalıdır. Görevden alınmalıdır. Eğitim Sen Antalya Şubesi olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sendikamıza,

üyelerimize, yöneticilerimize yapılacak her türden saldırıya karşı demokratik ve hukuki haklarımızı koruyacağız” diye açıklamasını tamamladı.

yukarı çık
0
Paylaşım