Menu
RSS

Adıyaman Tanıtım Günleri Başlıyor

Adıyaman Tanıtım Günleri Başlıyor

Antalya Adıyamanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 4 gün sürecek tanıtım organizasyonuna hazırlanıyor. Adıyaman Tanıtım Günleri etkinliği adı altında bu yıl ilki düzenlenen fuar, Cam Piramit'te gerçekleştirilecek.

Tanıtım günlerinin bilgilendirme toplantısında bir araya gelen Antalya Adıyamanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Ejderha ve Ruan Fuarcılık yetkilisi Canan Karavit, tanıtım günlerinde nelerin yapılacağını anlattı.

2-5 Haziran tarihleri arasında Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilmesi planlanan fuarın içeriği hakkında bilgi veren Recep Ejderha, “Dünyanın 8'inci harikası olarak anılan ve UNESCO Kültür Mirası Listesi'nde yer alan bölge, eşsiz doğası, turizmi, sanatı, sosyal ve kültürel hayatı, ticaret ve sanayisi ile kapsamlı şekilde ziyaretçilere tanıtılacak.

Nemrut Dağı, kaya manzaraları, kaya anıtları, kaleler, camiler, yöresel el sanatları ve geleneksel mutfak kültürüne kadar bölgenin her ayrıntısı anlatılacak" dedi.

Yöresel sahne sanatçıları Latif Doğan, Kâhtalı Mıçı, Mehmet Aslan ve Recep Tanyıldız'ın konserleriyle renklendireceği tanıtım günlerinde, halk oyunları gösterileri yapılacak. Aynı zamanda nar ekşisi, çiğ köfte, üzüm, pekmez ve bölgeye ait yöresel gıdalar satışa çıkacak.

yukarı çık
0
Paylaşım