Menu
RSS

14 Ayrı Otodan Lastik Hırsızı 5 Şüpheli Yakalandı

14 Ayrı Otodan Lastik Hırsızı 5 Şüpheli Yakalandı

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Kepez, Muratpaşa ve Döşemealtı Jandarma sorumluluk bölgelerinden, aynı yöntemle toplam 14 ayrı otodan hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri tespit edilen 5 şahsan yakalandığı bildirildi.

Açıklama şöyle; “İlimiz genelinde son zamanlarda meydana gelen, otonun lastiklerini kriko ile kaldırıp oto lastiklerini jantları ile birlikte söküp lastik yerlerine parke taşı koymak suretiyle otodan hırsızlık olaylarının faillerinin tespitine yönelik, Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda;

Olayların hepsinin işleniş yöntemi bakımından benzerlik gösterdiği, hırsızlık olan araçlarda genelde alarm sistemi bulunmadığı anlaşıldı.

Hırsızlık olaylarını gerçekleştiren şüpheli şahıs veya şahısların tespiti ve yakalanmalarına yönelik, olayların yoğunlukla meydana geldiği yerlerde çok sayıda MOBESE ve güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi neticesi, şüphelilerin çalmış oldukları oto lastiklerini sattıkları 4 ayrı yer tespit edildi. 

Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince önceki gün yapılan operasyonla otodan hırsızlık olaylarını gerçekleştiren şüpheliler A.G, M.B, Ö.K, S.S. ve E.Ö. hırsızlık sırasında kullandıkları malzemeler ile birlikte yakalandı.

Yakalanan şüphelilerin Kepez, Muratpaşa ve Döşemealtı Jandarma sorumluluk bölgelerinden, aynı yöntemle toplam 14 ayrı otodan hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Şüphelilerin çalmış oldukları çok sayıda oto lastiklerinin (jantları ile birlikte) tamamı sattıkları yerlerden alınarak müştekilerine teslim edildi. Ayrıca oto lastiklerini satın alan 4 ayrı işyeri sahibine işlem yapıldı.

Yakalanan 5 şüpheli haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edildi.”

yukarı çık
0
Paylaşım