Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Boşandı, İşsiz Kaldı Ama Yılmadı: Halk Otobüsü Şoförü Fatma Güngör

Boşandı, İşsiz Kaldı Ama Yılmadı: Halk Otobüsü Şoförü Fatma Güngör

Manisa'da eşinden boşandıktan sonra hayata tutunmak için önce servis şoförlüğüne başlayan 2 çocuk annesi, 44 yaşındaki Fatma Güngör, halk otobüslerinde şoför olarak çalışmaya başladı.

Erkek meslektaşlarının bu işi yapamayacağını düşündüklerini aktaran Güngör "Bu kadının yapacağı bir iş değil' dediler.  Hepsi şu an destekçim" dedi ve ekledi: "Hiçbir işten korkmayın. Her şeyi başarabilirsiniz..."

Manisa'da iki ay önce halk otobüslerinde tek kadın şoför olarak çalışmaya başlayan Fatma Güngör, Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı toplu taşıma aracında iki ay gibi kısa bir sürede yolcuların en sevdiği şoför oldu.

Bir gün balkonda otururken...

Önceden kendilerine ait yemek şirketi bulunduğunu anlatan Güngör, eşinden ayrıldığını, işsiz kaldığını ve 2 çocuğuyla hayata tutunmaya çalıştığını aktarıyor:

"Benim için zorlu yaşam bundan sonra başladı. Bir gün balkonda otururken yoldan servis arabası geçti ve içimden ‘neden ben de servis şoförlüğü yapmayayım' diye düşündüm. İşte o günden beri bu işi yapıyorum."

Güngör'ün 5 yıllık servis şoförlüğü deneyimi var. Güngör, halk otobüslerindeki şoför alım ilanını gördükten sonra bu işi başarabileceğini düşünmüş.

Bir haftalık deneme sürecindeki bütün sınavları başarı ile geçen Güngör, yaklaşık iki ay önce işe başlamış.

Mesai saatinin başlamasını dört gözle beklediğini anlatan Güngör "Başta çok heyecanlanmıştım. Ama şimdi heyecanımdan eser yok. Otobüsümü de, hattımı da, kurumumu da, yolcularımı da çok seviyorum. Bu işle sanki yeniden doğdum. Meğer benim mayamda şoförlük varmış" diyor.

Erkek meslektaşları 'Taş çatlasın 1 ay dayanırsın' demişler...

DHA Manisa muhabiri Nermiş Uçtu'ya konuşan Fatma Güngör trafikte kendisini en çok hatalı parkların zorladığını dile getiriyor.

Erkek meslektaşları ilk başka bu işi yapamayacağını düşünmüşler: "Erkekler önce ‘yapamaz' dediler. ‘Bu kadının yapacağı bir iş değil' dediler. ‘Abla 1 hafta 10 gün ancak dayanırsın taş çatlasın 1 ay dayanırsın' dediler. Ama hepsi emekli olsun tek ben kalacağım buralarda. Hepsi şu an destekçim."

Manisa Ulaşım Şirketi Genel Müdürü Mehmet Oluklu, tek kadın şoförleri Fatma Güngör'den çok memnun olduklarını söylüyor

Manisa Ulaşım Şirketi, Genel Müdürü Mehmet Oluklu, tek kadın şoförleri Fatma Güngör'den çok memnun olduklarını söylüyor. Fatma Güngör işe başvurduğunda şaşırdıklarını gizlemeyen Oluklu kadınlara çağrıda bulunuyor:

"Şoförlük için genelde hep erkekler başvuruyordu. Fatma Hanım başvurunca şaşırmadık değil. Ama kendisini işe almaya karar verdik. İyi ki bu kararı almışız. Hem yolcular, hem de meslektaşları tarafından çok seviliyor. Bazı algıları değiştirmek istedik. Bütün sınavlardan başarı ile geçti. İlk zamanlar yadırgayanlar oldu. Kendisine güvenen kadın arkadaşlarımız varsa, onları da bekliyoruz. Biz onlarla çalışmaya hazırız."

"Hiçbir işten korkmayın. Her şeyi başarabilirsiniz"

İşe başladığında bazı kişilerin yadırgadığını ancak çoğu kişinin de cesaret verdiğini anlatan Fatma Güngör, bazı yolcuların aracına binmek için kendisini beklediğini söylüyor:

"Yolcular ilk defa beni görüp aracıma bindiklerinde, 'Harika, devam et. Sakın pes etme. Kadınlar da bu işi yapar' dediler. Trafikte denk geldiklerimiz el sallıyor, ıslık çalıyorlar. Çok güzel tepkiler alıyorum. Aynı güzergâhta çalıştığım için yolcularla tanışık olmaya başladık.

Özellikle benim aracımı bekleyenler olduğunu da biliyorum. Emekliliğime kadar bu işi yapmayı istiyorum. Kendine güvenen, ben bu işi yaparım diyen her kadına tavsiye ederim. Hiçbir işten korkmayın. Her şeyi başarabilirsiniz."

yukarı çık
0
Paylaşım