Menu
RSS

Bir Kadın Kendi Kasabasını Kurdu

  • Yazan 
Bir Kadın Kendi Kasabasını Kurdu

İksir Sema Aydın Türkiye turizm sektörünün en önemli isimlerinden biri. Öyle ki; 24 yıl boyunca Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okullarında matematik öğretmenliği ve idarecilik yapan bu başarılı girişimci kadın, turizm sektörüne bir eğitimci eliyle dokunarak çocukluk hayali olan kendi kasabasını doğup büyüdüğü topraklarda kurarak Kastamonu’nun turizm çehresini değiştirerek KAGİDER tarafından 1.likle taçlandırıldı.

24 yıl matematik öğretmenliğinin ardından doğduğu topraklara geri dönen İksir Sema Aydın, en büyük hayalinin peşinden koşup kendi kasabasını kuran ilk kadın olarak hafızalara yer etti.. Başladığı bu turizm otelcilik yolculuğu 5 yılda resmen devasa bir kasaba halini alarak tam anlamıyla Türkiye’nin en konsept yaşam ve tatil kasabası İksir Resort Town’a dönüştü.

İksir Sema Aydın’ı ve kurmuş olduğu yaşam tatil kasabasını birkaç cümleye sığdırmak oldukça zor. Sadece ülkemizin değil dünyanın sayılı kanyonlarına, mağaralarına, sağlık kazandıran oksijeni ile ünlü Ballıdağ’a, Türkiye’nin tek Pan Parkı Küre dağları Millİ Parkına, Ilgaz’a, 170km olan ve Karadeniz sahil şeridine sahip olan bu nadide doğa, misafirlerine dört mevsimi armağanlar olarak sunan Kastamonu Daday'da yer alıyor.

Turizm sektörüne eğitimci kimliğiyle el veren İksir Sema Aydın, İksir Resort Town’ın restaurant mutfagında da topraktan sofraya anlayışıyla da ilklere imza atarak İksir Hanım çiftliklerinde tamamen organik olarak yetiştirilen sebze-meyve ve meşhur siyez buğdayından elde edilen ürünlerle hizmet veriyor.

Kastamonu’nun Daday ilçesindeki, kadın elinden çıkan bu muhteşem doğal yaşam ve tatil kasabasına yurt dışından tatilciler yağıyor. Ozellikle de mükemmel eğitimli atları ile binicilik alanını içinde barındıran bu kasabada orman içinde yabani yaşam safarileri, motor sporları, göl keyifleri, mantar şenliği, doğada toplu yoga seansları, açık hava sporları, bisiklet şenlikleri, ekili dikili hobi alanları ve daha bir çok yaşam kaynağı aktivitelerini bulup yaşamınıza değer katabiliyorsunuz.

KAGİDER tarafından Yöresinde Fark Yaratan Kadınlar proje 1.si olan başarılı yatırımcı İksir Sema Aydın, 5 yıl içinde devasa bir kasaba halini alan muhteşem tatil ve yaşam kasabasını aşkla ve binbir emekle kurduğunu dile getirirken, Kastamonu’da böyle bir istihdam sağladığı için de çok mutlu olduğunu belirtti.

yukarı çık
0
Paylaşım