Menu
RSS

Antalya’da Ressamlar Ayakkabıları Tuval Yaptı

Antalya’da Ressamlar Ayakkabıları Tuval Yaptı

Antalyalı Ressam Berrin İlhan'ın, başlattığı 'Landart' (Arazi sanatı) etkinliğinin ikincisi Antalya'da 'Sanatla Yürüyeceğiz' sloganıyla gerçekleştirildi. Sanatçı Berrin İlhan'ın bir Türkiye projesi olarak hayata geçirdiği Landart' etkinliğini, Falez 2 Parkı'nda yapıldı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden sanatçılar, tuval yerine bu kez kullanılmış ayakkabıları fırçalarıyla renklendirip, Antalya'ya gönderdi.

Antalyalı sanatçılar da ayakkabıları desenlerle süsleyip etkinliğe katkıda bulundu. Antalyalı sanatçılar, ülke genelinden gönderilen ayakkabıları Falez 2 Parkı'ndaki ağaçlara astı.

Etkinlik hakkında bilgi evren ressam Berrin İlhan, 'Landart' etkinliğinin bir 'Arazi Sanatı' çalışması olduğunu, 1960'lı yılların sonunda Amerika'da ortaya çıktığını, 1970'li yıllarda ise tüm batı ülkelerine yayıldığını kaydetti.

Projenin Türkiye'de ise ilk kez 2013 yılında Amerika'da yaşayan sanatçı Yücel Dönmez'in öncülüğünde, Antalya Saklıkent'te hayata geçirildiğini, karla kaplı tepelere toz boya serpilerek resim ve desenler oluşturulduğunu belirtti.

yukarı çık
0
Paylaşım