Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Antalya’da Yalnız Pumaya Arkadaş Geldi

Antalya’da Yalnız Pumaya Arkadaş Geldi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkına, takas yöntemiyle Kayseri Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesinden 3 lama, 1 zebra, 1 puma ve papağan türleri kazandırıldı. 

650 dönüm üzerine kurulu alanda 130 hayvan türü ve bin 300 hayvan sayısıyla Türkiye’nin en önemli hayvanat bahçelerinden olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı, bünyesindeki yabani hayvanların sayısını arttırmaya devam ediyor.

Doğa Parkı son olarak, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesinden, 1’i erkek 3 lama, 1 erkek puma, 1 erkek zebra ve çeşitli papağan türlerini bünyesine alırken, karşılığında ise Kayseri’ye geyik türleri, sırtlan, dağ keçisi, sülün türlerinden çeşitli hayvanlar gönderdi. Yeni yuvalarına yerleşen lama ve zebra sıcak tavırlarıyla dikkat çekti.

Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı Sorumlu Veteriner Hekimi Dr. Aygül Arsun, hayvanat bahçelerinin yabani hayvan bulmakta zaman zaman zorluk yaşadığını belirterek, bunu sorunu ülke içindeki hayvanat bahçelerinden takas yöntemi ile giderdiklerini kaydetti.

Hayvanlarımız yeni yuvalarına yerleşti

Gerekli yazışmaların ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesinden zebra, lama, puma, papağan türlerini aldıklarını aktaran Arsun, "Bunun yerine biz de Kayseri’ye geyik türleri ve sırtlan gönderdik.

Güzel bir takas soldu. Yeni gelen hayvanlarımız sorunsuz yeni yuvalarına yerleşti. Üremeye devam edecekler. Zebra ve puma, buraya çok iyi uyum sağlayacak. Lamalara ise serin bir ortam sağladık. Zor bir iklim olmasına rağmen biz Antalya’da daha önce 3 lamayı yaşatmayı başarmıştık" dedi.

Arsun, getirdikleri erkek pumanın yanına bir de dişi temin ederek, Antalya’da üremelerini sağlamayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Uysal misafirler

Kayseri’den gelen hayvanların çok uysal olduğunu dile getiren Arsun, "Zebra ve lamalar kendilerini sevdiriyor. Bu da ziyaretçilerimiz için büyük avantaj. Çocuklarımız dokunup sevebilecek" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım