Menu
RSS

Antalya’da ‘Otizmi Fark Et, Harekete Geç’ Etkinliği

Antalya’da ‘Otizmi Fark Et, Harekete Geç’ Etkinliği

Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği tarafından otizme dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Otizmi fark et, harekete geç’ sloganı ile şenlik düzenlendi. Akdeniz üniversitesi şenlik alanında düzenlenen etkinliğe çok sayıda otizmli birey ve aileleri katıldı. Etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Lise öğrencilerinin işaret diliyle çalan şarkılara eşlik etmesiyle devam eden etkinlik, otizm için pedal çevirme, renkli boyalarla beyaz zemine el basma, balon uçurma ve yüz boyama etkinliğiyle devam etti.

Otizmi fark et, harekete geç sloganı altında düzenlenen etkinlik şarkıcı Levent Dörter konseriyle sona erdi.

Umut da katıldı

Etkinliğe Antalya’da 2008 yılında bir arabanın altında kalarak felç olan Rus olduğu iddia edilen ‘Umut’ ve tedavisini üstlenen Gülsüm Kabadayı da katıldı. Etkinliğe katılan gençler ‘Umut’un etrafında dans edip ilgi gösterdiler.

Çilelibas: Son yıllarda otizmde fazlasıyla artış var

Otizme dikkat çekmek için etkinliğin ikincisinin düzenlendiğini söyleyen Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği Başkanı Demet Çilelibas, “Son yıllarda otizmde fazlasıyla artış var.

Bu aşamada bizlere önemli görevler düşüyor. Öncelikle bu hastalığı fark edip harekete geçmemiz gerekiyor.

Burada toplanıp festivali düzenlememizin amacı da budur. Otizmle ilgili yapacağımız çalışmalarda herkesin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım