Menu
RSS
Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adaylarından Sandığa Videolu Çağrı

Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adayların…

Antalya’nın Büyükşehir Belediy...

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya’da Müslüm Gürses Heyecanı Ve Hüznü Bir Arada

Antalya’da Müslüm Gürses Heyecanı Ve Hüznü Bir Arada

2013 yılında hayatını kaybeden arabesk müziğin unutulmaz isimlerinden Müslüm Gürses’e benzerliğiyle dikkat çeken Antalyalı taksici Baki Çiçek, Gürses’in ölüm yıl dönümünde Antalya sokaklarında gezince 7’den 70’e herkes cep telefonlarına sarılarak fotoğraf kuyruğuna girdi.

Bazı vatandaşlar ise yine Çiçek’i Müslüm Baba’nın akrabası zannetti. Henüz 3 ay önce geldiği Antalya’da taksi şoförlüğü yapan 53 yaşındaki Baki Çiçek, 2013 yılında hastanede 4 aylık yaşam mücadelesinin ardından 3 Mart'ta hayatını kaybeden arabesk müziğin unutulmaz isimlerinden Müslüm Gürses’e olan benzerliğiyle dikkat çekiyor.

30 yıldır yaptığı taksiciliğin yanı sıra ses sanatçılığı da yapan Çiçek, işe giderken ya da sokağa gezmek için çıktığında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. 7’den 70’e herkes cep telefonlarına sarılıp hatıra fotoğrafı çekindiği Çiçek’i bazı vatandaşlar ise Müslüm Gürses'in akrabası sanıyor.

"Hem mutlu oldum, hem üzüldüm"

Görüntüsü olduğu kadar sesiyle de Gürses’i andıran Çiçek'i gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemiyor. Vatandaşlardan Nazmiye Akın, "Hala şaşkınım. Onun ikizi sandım. Müslüm Gürses’i çok severdim. Allah rahmet eylesin" derken, Ayten Yılmaz, "Müslüm üstadımıza çok benzediği için tanımak istedim.

O, sanat ötesinde başka bir insandı. Hem özlediğimiz Müslüm Gürses’i hatırlattığı için mutlu oldum, hem de kaybını hatırlamaktan dolayı üzüldüm" dedi.

İsmail Yeni isimli vatandaş ise, Gürses’in hala parçalarının dinlendiğini anımsatarak, "Şok oldum. Müslüm Gürses’in sanatını kişiliğini çok severdim. Hala unutulmadı ve dinleniyor. 3 Mart’ta da kendisini anacağız" diye konuştu.

Ölmeden önce beraber reklam filminde yer aldılar

Müslüm Gürses ile 1996 yılında bir konserde tanışan Baki Çiçek, benzerlik sonrası arkadaşlıklarının devam ettiğini ve Gürses ölmeden önce bir çay reklamında birlikte rol aldıklarını anlattı. Gürses ölünce günlerce yemek yemediğini belirten Çiçek, "Üzülmeyecek bir insan değildi çünkü. Boşuna ona baba unvanını vermediler" dedi.

"Bazı insanlar beni görünce onun öldüğüne inanmıyor"

Müslüm Gürses’e olan benzerliğinden dolayı insanların olumlu tepkisiyle karşılaştığını ifade eden Çiçek, "Bazı insanlar inanmıyor. Kimisi ‘ölmemiş, kandırıyorlar sizi’ diyor. Benzemekten ziyade onu taşıyabilmek önemli. O ölmedi kalbimizde yaşıyor.

Onun şarkılarını kendi çapımda okuyorum. Elimden geldiği kadar onun yolundan gitmeye çalışacağım" diye konuştu.

Çiçek, işinden dolayı, Müslüm Gürses’in ölüm yıl dönümünde kabrinin başında olamayacağı için üzgün olduğunu da dile getirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım