Logo
Bu sayfayı yazdır

Antalya’da Antik Limyra'da Yankılanan Neşeli Çocuk Sesleri

Antalya’da Antik Limyra'da Yankılanan Neşeli Çocuk Sesleri

Antalya’nın Finike İlçesi'ndeki Limyra Antik Kenti'nin soğuk kaynak suyunda yüzerek serinleyen çocukların keyifli halleri turistlerin ilgisini çekiyor. Finike İlçesi'ndeki Limyra Antik Kenti'ndeki kazılar, Türkiye ve Avusturya arasında geçen yıl yaşanan siyasi gerilim nedeniyle

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından durduruldu. 1970 yılından bu yana Avusturya Arkeoloji Enstitüsü tarafından sürdürülen kazılara ara verilse de Antalya Valiliği antik kette bitki ve çevre temizliği yaptırdı.

Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında 12 kişilik ekip kuruyan otlar başta olmak üzere antik kentte genel temizlik yaparak ziyarete hazır hale getirdi.

M.Ö.4'üncü yüzyılın ilk yarısında Likya Kralı Perikle döneminde Likya'nın başkenti olan antik kent, kuzeyde akropol, iç kale ile aşağı kaleden oluşurken, aşağı kalede, sur, sarnıçlar, Bizans kilisesi ve Perikle heroonu yer alıyor.

Turunçova-Kumluca karayolunun kenarındaki Helenistik döneme ait tiyatro binası ve 400'ü aşkın kaya mezarıyla Likya'nın en güzel kentlerinden Limyra, her ne kadar kazılar durdurulsa da çocukların ve turistlerin ilgisiyle yaşıyor.

Antik kente gelen çocuklar, soğuk kaynak suyunun aktığı derede yüzerek hem yüzüyor hem de eğleniyor.

Çocuk sesleri antik kentin taş kalıntılarında yankılanırken, turistler de bu keyifli anları hem fotoğraflıyor zaman zaman da eşlik ediyor.

Template Design © Kaktus Haber Templates Kaktus Medya. All rights reserved.