Menu
RSS

Antalya’da 677 Yaşındaki Koç Sediri, İhtişamı Ve Güzelliğiyle İlgi Çekiyor!

Antalya’da 677 Yaşındaki Koç Sediri, İhtişamı Ve Güzelliğiyle İlgi Çekiyor!

Antalya’nın Elmalı İlçesi'ndeki sedir ormanları içinde bulunan anıt ağaçlardan 677 yaşındaki Koç sediri ihtişamı ve güzelliğiyle ilgi çekiyor. Elmalı Orman İşletme Müdürlüğü ve Çığlıkara Orman Şefliği sınırları içinde yer alan sedir ormanları içinde 7 anıt ağaç bulunuyor.

Çığlıkara ormanlarının Kaş'a bağlı Kızılağaç Mahallesi'nin karşısında yer alan Sevindik bölgesi Tavşanalanı mevkiinde bulunan 'koç sediri' de bunlardan biri.

1994 yılında yapılan tespitlerde yaşı 650 olarak belirlenen koç sedirinin son tespitlerde ise yaşı 677, çapı 2 metre, uzunluğu ise 38 metre olarak belirlendi.

Ana vatanı Lübnan olan ve nesli tükenmekte olan sedir ormanları en yaygın Türkiye ve Kanada'da bulunuyor. Türkiye'deki sedir ormanlarının yaygın olduğu bölgeler ise Antalya'nın Elmalı, Kaş, Finike, Gündoğmuş ve Akseki ilçeleri.

Elmalı Orman İşletme Müdürü Dilek Öztekin, "Sedir ağacı dünyada en güzel yayılışını Elmalı Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarımız içinde göstermektedir.

Bu ormanlarımız içinde yaşları 500 ile 2 bin arasında değişen, sedir ve ardıç türlerinden oluşan anıt ağaçlarımız var. Şu anda onların birinin yanındayız. Koç sediri" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım