Menu
RSS

Yönetmen Mustafa Kemal Uzun'u Öldüren Zanlı Tutuklandı

Yönetmen Mustafa Kemal Uzun'u Öldüren Zanlı Tutuklandı

Ünlü yönetmen Kemal Uzun'u Şile'deki evinde öldüren zanlı yakalanarak gözaltına alındı. Çanakkale Yolun sonu, Garip Bir Cinayet ve birçok filmin ünlü yönetmeni Kemal Uzun, Şile'deki evinde öldürüldü.

İHA, Uzun'u öldüren zanlının polise teslim olduğunu belirtirken, DHA, zanlının polisin düzenlediği operasyonla yakalandığını belirtti.

DHA'nın haberine göre, 58 yaşındaki yönetmen Mustafa Kemal Uzun'u sopayla başına vurarak ve bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen figüran O.A. polis tarafından yakalandı. Beylükdüzü'nde yakalanan şüphelinin sorgusuna poliste devam ediliyor.

Dizi ve film yönetmeni, ulusal ve uluslarası ödüllerin sahibi ünlü yönetmen Mustafa Kemal Uzun, Şile'deki evinde ölü olarak bulunmuştu.

Zanlı Tutuklandı

Zanlı, O. A., tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti. Buradaki işlemlerinin ardından O. A. "Kasten adam öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şüpheli, Figüran Çıktı!

Cinayet ile ilgili soruşturma yapan polis, kamera görüntülerini kullanarak şüphelinin figüran olarak dizilerde rol alan O.A. olduğunu tespit etti. Polis, düzenlediği operasyonla şüpheli O.A.'yı gözaltına aldı.  O.A., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İlk İfadesinde, Birlikte Alkol Aldıktan Sonra Çıkan Tartışma Sonucu Öfkeyle Cinayeti İşlediğini Öne Sürdü

Şüphelinin üzerinden öldürdüğü yönetmen Mustafa Kemal Uzun'a ait cep telefonu çıkarken, gösterdiği yerde yönetmenden gasp ettiği otomobil de bulundu. Şüphelinin poliste verdiği ifadesinde, olay sırasında Mustafa Kemal Uzun ile birlikte alkol aldıklarını, aralarında çıkan tartışma sonucu öfkeyle cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi.

Şüphelinin polisteki sorgusu sürüyor.

Cenazesi Adli Tıp'tan Alındı

Ünlü yönetmen Mustafa Kemal Uzun'un cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.

Uzun'un cenazesi, sabah saatlerinde Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Burada otopsi işlemleri tamamlanan Uzun'un cenazesi ailesine teslim edildi.

Cenaze Zincirlikuyu Mezarlığı'nın gasilhanesine götürüldü. Mustafa Kemal Uzun'un cenaze namazının, yarın öğlen namazının ardından Teşvikiye Camii'nde kılınacağı, daha sonra defnedilmek üzere memleketi Balıkesir Gönen'e götürüleceği öğrenildi.

"Sabaha Karşı 05.00 Gibi Haber Geldi"

Şile'deki evinde başına beyzbol sopası vurularak ve bıçaklanarak öldürülen ünlü yönetmen Mustafa Kemal Uzun'un ağabeyi konuştu. Ünlü yönetmenin ağabeyi Fazıl Uzun, acı haberi sabaha karşı aldığını söyledi.

Mustafa Kemal Uzun'un tek kardeşi olduğunu ve konuşacak durumda olmadığı söyleyen Fazıl Uzun şu ifadeleri kullandı:

"Sabaha karşı 05.00 gibi haber geldi. Hemen atladık geldik ve bu korkunç olayla karşılaştık. Hiçbir şey söyleyemiyorum. Tek kardeşimdi"

Kemal Uzun Kimdir?

Tam adı Mustafa Kemal Uzun 1959'da Balıkesir Gönen'de dopumludur. Kemal Uzun; Genco, Kanatsız Kuşlar gibi reyting rekortmeni dizilerin yanı sıra Deli Saçması, Ankara Yazı, Boşu Bir Yerde gibi filmlerin de yönetmenliğini yapmıştı.

49 film ve dizinin yönetmenliğini yapan isim, 3 film senaryosu yazdı, 4 filmde de oyuncu olarak kamera karşısına geçti. Uzun, bugüne kadar 8 ödül aldı.

Öğretmen olan babasının tayini dolayısı ile İstanbul'a geldi. İstanbul Üniversitesi İktisadi Ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik Ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu'nda okudu. Okulda sinema-televizyon eğitimi alırken bir taraftan da Yeşilçam ve reklam sektöründe kamera asistanlığı yaptı. Daha sonra Arzu Film ailesine katılarak bir çok filmin senaryo gurubunda ve reji kadrosunda yer aldı.

Uzun yıllar Ertem Eğilmez'in asistanlığını üstlendi ve son dönem Arzu Film yapıtlarında yazar, oyuncu ve reji asistanı olarak görev aldı.

Yine Ertem Eğilmez'le Şan Tiyatrosu'nda birlikte sahneye koydukları ‘Hababam Sınıfı’ ve ‘Bin Yıl Önce Bin Yıl Sonra’ isimli müzikallerde çalışırken Haldun Dormen'le tanışıp tiyatroya başladı.

Dormen Tiyatrosu'nda oyunculuk yaptığı dönem Haldun Dormen'le birlikte TRT'ye ‘Kamera Arkası’ adlı sinema programında yer aldı.

KEMAL UZUN ALDIĞI ÖDÜLLER

En iyi Darbe Konulu Türk Filmi (Ankara Yazı ) / 13. Uluslararası Kar Film Festivali 2017

Adana izleyici ödülü (Çanakkale Yolun Sonu) / 20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali 2013

Türkiye'nin en iyi savaş filmi (Çanakkale Yolun Sonu) / Empire Dergisi Ödülleri 2016

Yılın yönetmeni (Gümüş) / Boğaziçi Üniversitesi Ödülleri 2005

En iyi Türk yönetmen (Gümüş) / MBC Oscars 2008

En İyi Film (Hasankeyfin Sessiz Çığlığı) / 1.Köyceğiz Ulusal Altın Aslan Film Festivali 2002

Yaşam boyu onur ödülü / 7. Uluslararası Lions Kısa Film Festivali 2016

En iyi yönetmen / Karadeniz Teknik Üniversitesi Yılın Enleri 2012

yukarı çık
0
Paylaşım