Menu
RSS

Polis Kaçak Aparta Baskın Yaptı, Sahibini Suriyeliler Dövdü

Polis Kaçak Aparta Baskın Yaptı, Sahibini Suriyeliler Dövdü

Adana’da Suriyeli ailelere günlük ve aylık kiralanan, kaçak apartı zabıta ve polis bastı. Apartın kaçak olduğunu öğrenen Suriyeliler bina sahibini dövdü. Binanın girişine asılan, 'Yıldızname, aşk falı, aşık etme, sevgiliyi bağlama, uzaktan getirme, medyum hizmeti. Ücret ne verirsen' yazısı ise, söküldü.

Merkez Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi'nde bulunan 50 odalı 5 katlı binanın ruhsatsız olarak, Suriyeli ailelere günlük ve aylık kiralandığı ihbarını alan Çukurova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri binaya baskın yaptı. Odalarda kalanları çıkarmak isteyen ekipler, kapıları tek tek çalarak ailelerden binayı boşaltmasını istedi.

Bavul ve eşyalarıyla binadan inen aileler odalardan çıkmamak için ekiplere direndi. Bu sırada binanın kaçak olarak apart hizmeti verdiğini öğrenen Suriyeliler bina sahibi Ali Ateş'e saldırdı. Polisin araya girmesiyle kavga büyümeden önlendi.

Tartaklanan Ali Ateş ise, yapılan işlemin kanunsuz olduğunu öne sürdü. . Tahliye işlemini gerçekleştirmek isteyen zabıta ekipleri, odalara girdiğinde sağlıksız manzaralarla karşılaştı. Pislik içerisindeki odalarda kötü koşullarda kalan aileler gelen ambulanslara hastaneye götürüldü.

Binanın girişinde yazan, 'Yıldızname, aşk falı, aşık etme, sevgiliyi bağlama, uzaktan getirme, medyum hizmeti. Ücret ne verirsen' yazısı da görevliler tarafından söküldü. Ayrıca ekipler, bir odada kafesin içine konulmuş bir kediyi  kurtardı.

Uzun süreden bu yana kapalı yerde olduğu anlaşılan kedi, bir zabıta memuru tarafından, hayvan barınağına götürüldü. Binada yaklaşık 37 ailenin kaldığını söyleyen Çukurova Belediyesi Zabıta Amiri Oğuz Şahin, "Binanın apart olarak çalıştırılma ruhsatı yok, ayrıca 3 katıda kaçak yapılmış.

Aileler kesinlikle mağdur edilmeyecek, binayı da mühürleyeceğiz " dedi. Eşyalarını alan Suriyeliler, kentteki çadır kamplarına götürüldü. Tamamen boşaltılan bina, zabıta tarafından mühürlendi.

yukarı çık
0
Paylaşım